Šport > Košarka
4 ogledov

Iverson se že razigrava

Dallas Mavericksi (na sliki trener Rick Carlisle) še vedno ne najdejo poti iz kr Žurnal24 main
V ligi NBA so bile odigrane tri tekme. Cleveland je premagal Denver, pri Detroitu pa je solidno predstavo spet pokazal Iverson, ki je svoje nove soigralce popeljal do zmage nad Bojevniki.
 

Liga NBA

Cleveland : Denver 110:99
Chicago : Dallas 98:91
Golden State : Detroit 102:107

V ligi NBA so bile v noči s četrtka na petek odigrane tri zanimive tekme. Gledalci so lahko namreč uživali v vragolijah LeBrona Jamesa , Allena Iversona , Dirka Nowitzkega … Že sedme zmage v tej sezoni so se veselili košarkarji Cavaliersov , ki so s 110:99 premagali Nuggetse. Najboljši strelec pa tokrat ni bil James, ampak Mo Williams , ki je dosegel 24 točk, od tega je zadel tri mete za tri točke, šestkrat pa je uspešno podal. James se je moral zadovoljiti z 22 točkami in 50 odstotnim metom iz igre. K temu je dodal še 11 skokov, tri ukradene žoge in pet izgubljenih. Sicer pa so mejo desetih točk dosegli ali presegli še štirje igralci Clevelanda, ki so tako prispevali pomemben delež k novi zmagi. Cleveland je tekmo dobil predvsem po zaslugi izjemne tretje četrtine, ki se je končala z rezultatom 30:20 v korist Cavsov. Ti so prednost uspeli zadržati do konca tekme. Na drugi strani je bil pri Nuggetsih najuspešnejši Chauncey Billups , ki je dosegel 26 točk, ob tem je zadel kar štiri od šestih metov za tri točke, njegov met iz igre pa je bil kar 9/13. V svojo statistiko je dodal še šest podaj. Prvi zvezdnik moštva Carmelo Anthony je tekmo končal pri 18 točkah in osmih skokih. Z istim številom točk se lahko pohvali tudi rezervist J. R. Smith. Denver ima po osmih odigranih tekmah v letošnji sezoni polovičen izkupiček.

Allen Iverson se vse bolje znajde v novem dresu Detroit Pistonsov. © Reuters

 
Veliko slabše kaže Dallas Mavericksom , ki podobno kot hokejisti iz tega mesta, še vedno ne najdejo izhoda iz krize. V tej sezoni so namreč izgubili že šesto tekmo. Tokrat je bil boljši Chicago , kjer je s 35 točkami blestel Ben Gordon . Luol Deng je dosegel 20 točk in devet skokov. Pri Dallasu pa je bil najboljši Josh Howard z 21 točkami in 11 skoki. Nowitzki je tekmo končal pri 12 točkah, uspešnejša sta bila še Jason Terry in Eric Dampier, ki sta dosegla po 16 točk, Dampier pa je temu izkupičku dodal še 18 skokov. "Na domačem igrišču smo zaostajali preveč. Gledalci so nas že izžvižgali, zato menim, da smo tekmo začeli jemati bolj osebno," je bil nad dejstvom, da je Bullsom uspelo nadoknaditi zaostanek z 19 točkami navdušen Gordon.

Na svoje nove soigralce pa se očitno vse bolj privaja nov član Detroita Allen Iverson . Pistonsi so dobili sicer samo tretjo četrtino (34:20), vendar je to bilo dovolj za zmago s 107:102. Richard Hamilton (24 točk, sedem podaj, šest skokov) in Iverson (23 točk, devet podaj, pet skokov) sta bila tudi tokrat prva moža Pistonsov, ki so tako dosegli šesto zmago v tej sezoni. Odlično tekmo je odigral tudi Rasheed Wallace . Slednji je svojim 19 točkam dodal še 11 skokov, pet manj kot njegov soigralec Prince.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.