Šport > Košarka
40 ogledov

Iverson želi v turško ligo

Stari dosežki Iversonu ne pomagajo več, da bi ga še želeli v NBA. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Allen Iverson lige NBA najverjetneje ne bo več videl. Če se je poleti spogledoval z milijoni in igranjem v kitajski ligi, naj bi zdaj resno razmišljal o igranju v Turčiji. Vabi ga Bešiktaš.

35-letni Allen Iverson resno razmišlja o igranju za turško ekipo Bešiktaš Cola Turka. Vsaj tako pravi Gary Moore, osebni menedžer nekdanjega najkoristnejšega košarkarja lige NBA. Moore je dejal, da si obe strani želita, da se pogodba podpiše vsaj za eno sezono. Lani članu Philadelphie 76ersov naj bi Turki obljubili milijon in pol letne plače. To bi mu izplačevali tedensko, kar je bil eden od njegovih pogojev. Želel naj bi tudi svojo vilo in limuzino.

Ne morem opisati, koliko bi njegov prihod pomenil za našo ekipo.
Burak Biyiktay

Trener Bešiktaša, Burak Biyiktay, o morebitni okrepitvi pravi: "Govorimo o štirikratnem najboljšem strelcu lige NBA. Ne morem opisati, koliko bi njegov prihod pomenil za našo ekipo. Ne morem si niti predstavljati, koliko bi lahko dal naši igri. Turška liga bi z Iversonom doživela pravo ekstazo. Naj da Bog, da se to res zgodi."

Iverson je na 17. mestu na večni lestvici strelcev lige NBA (24.368 točk), v štirinajstletni karieri pa je igral za Philadelphio, Denver Nuggets, Detroit Pistons in Memphis Grizzlies. Za MVP-ja najmočnejše košarkarske lige na svetu je bil izbran leta 2001, ko je s 76ers nastopil v finalu. Čeprav je bil štirikrat najboljši strelec sezone, pa ni nikoli osvojil šampionskega prstana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.