Šport > Košarka
15 ogledov

Iversona ne ustavi niti zlomljen prst

Allen Iverson si je prst poškodoval na tekmi s San Antoniem. Žurnal24 main
V košarkarski ligi NBA so v noči s petka na soboto nastopili trije Slovenci. Dobra igra Nesterovića ni mogla preprečiti poraza Toronta na gostovanju pri Denverju. Poražen je bil tudi Vujačič.
 

Liga NBA

Utah : Boston 110:92
Orlando : Miami 103:94
LA Lakers : New Orleans 98:108
Charlotte : Houston 80:89
Toronto : Denver 105:137
LA Clippers : Atlanta 93:117
San Antonio : Detroit 80:84
Philadelphia : Chicago 110:106
Indiana : Dallas 97:116
Minnesota : Seattle 121:116

Najboljši Slovenec na ameriškem parketu je bil Rašo Nesterović, ki je s Torontom izgubil na gostovanju pri Denverju s 105:137. V skoraj 21 minutah igre je Nesterović zabeležil 15 točk in bil s tem dosežkom tretji strelec svoje ekipe. Drugemu Slovencu v Torontu trener Sam Mitchell ni namenil tako velike minutaže. Primož Brezec je igral dobrih šest minut in dosegel dve točki. Sicer pa je bil to večer Allena Iversona, ki je Kanadčanom nasul 28 točk. In to kljub zlomljenemu prstancu desne roke! "Pred tekmo je bilo vse v redu, zdaj pa je veliko slabše," je takoj po tekmi povedal Iverson. Prst si je poškodoval pred enim tednom na tekmi proti San Antoniu. Tokrat je Iverson zadel sedem zaporednih metov, prvo trojko pa je zgrešil šele na začetku tretje četrtine, zadel je tudi vseh deset prostih metov. Denver je ob pomoči Allena Iversona in Carmela Anthonyja, ki je tokrat dosegel 22 točk, zabeležil že peto zaporedno domačo zmago. S 137 doseženimi točkami pa so postavili tudi drugi najvišji izid sezone. Točko več so dosegli 27. februarja na tekmi proti Seattlu.

Precejšnjo minutažo je dobil tudi Saša Vujačič v dresu Los Angeles Lakersov. Jezerniki so sicer izgubili z New Orleansom z 98:108. Vujačič je v 18 minutah igre dosegel pet točk. Znova je bil najboljši strelec Los Angelesa Kobe Bryant s 36 točkami.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.