Šport > Košarka
143 ogledov

''Izgubil sem zob, ne bomo še tekme''

goran dragić miami heat zob
1/5
EPA
Slovenski reprezentant Goran Dragić je na tekmi z Atlanta Hawks pokazal svoj borbeni duh, ko se je kljub odkrušenemu zobu in nekaj krvi vrnil na igrišče in vročici pomagal do druge zaporedne zmage.

Košarkarji Miami Heat so se po treh zaporednih porazih pobrali z dvema zmagama, h katerima sta svoj delež prispevala tudi slovenska košarkarja Beno Udrih in Goran Dragić.

Slednjega je na tekmi z Atlanto s komolcem v obraz udaril Al Horford in mu izbil delček zoba, zato so morali organizatorja igre oskrbeti v zakulisju, preden se je lahko v tretji četrtini vrnil na parket.

Dragić je odigral 35 minut in dosegel 12 točk, osem podaj, dve ukradeni žogi in dve blokadi. ''Za moje soigralce. Vem, da je težko. Dobil sem močan udarec v nogo, nato sem izgubil še zob, a to ni pomembno,'' je na vprašanje, zakaj se je po poškodbi vrnil na igrišče, odvrnil Dragić.

''Vemo, da je bila to težka tekma za nas, vendar ne bomo odnehali. Borili se bomo do konca in vesel sem, da smo prišli do te zmage,'' je povedal 'Gogi' in dodal, da je največjo razliko naredila obramba Miamija.

''Naša obramba. Mislim, da smo odigrali dobro obrambo. Žoga je krožila. Šest, sedem, osem fantov je vpisalo dvomestno število točk. Mislim, da je to ključ za naslednjo tekmo. Če smo vsi na isti valovni dolžini in igramo čvrsto v obrambi, smo zelo dobri,'' je povedal slovenski organizator igre in se za konec dotaknil še spodbude Dwayna Wada, ki ga vseskozi nagovarja k bolj agresivnemu pristopu.

''Premikam se v to smer. Vedno je lepo, kadar ti soigralci zaupajo in to jim poskušam povrniti po najboljših močeh. Če mi v napadu ne gre, igram obrambo. Včasih je težko zadeti, vendar lahko na tekmo vplivaš na drugačen način. Vesel sem, da sem del Miami Heat. To je odlična ekipa,'' je pojasnil Dragić in za konec dodal: ''Wadu sem povedal na igrišču: 'izgubil sem zob, ne bomo izgubili še tekme'.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.