Šport > Košarka
21 ogledov

Izjave po tekmi Slovenija – Francija (67 : 66)

Matjaž Smodiš je po poškodbi spet pripravljen na večje napore in že komaj čaka, Reuters
Selektor Slovenske izbrane vrste Aleš Pipan je pohvalil svoje izbrance in okoli 300 slovenskih navijačev, ki so veliko pripomogli k tretji zaporedni zmagi. Na drugi strani Francoski trener Claude Bergeaud ne ve, kje tiči razlog za poraz.
Aleš Pipan, selektor Slovenije: "V prvi vrsti čestitke igralcem, seveda pa si jih zaslužijo tudi naši navijači, ki so brez dvoma najboljši tu v Španiji. Nismo se predali, čeprav nam ni kazalo dobro. A pokazali smo pravo, čvrsto obrambo, ki nas je nagradila s tretjo zaporedno zmago. Ne bomo se ustavili tu. Vesel sem, da so z nami tudi navijači, brez katerih nam bi bilo veliko težje."

Domen Lorbek: "Ponovno nora tekma. Še enkrat smo slavili za točko in si priborili pomembno prednost pred nadaljevanjem. Po izključitvi kapetana Nesteroviča smo pokazali pravi značaj. Igrali smo zanj in za vse Slovence. Naši navijači so najboljši na svetu."

Claude Bergeaud, selektor Francije: "Po tehnični napaki smo izgubili zbranost. Ne vem, kaj je bilo narobe. Vem le, da nismo bili pravi tako v napadu kot obrambi. Padli smo pod težo pritiska. To je košarka, enkrat zmagaš, drugič izgubiš. Smo se pa vsaj nekaj naučili."

Boris Diaw: "Ko je Nesterovič odšel z igrišča, je dvignil celotno ekipo, ki se je vrnila v igro in na koncu z malo sreče tudi zmagala. Slovenija ima dobro ekipo, v njej vlada odlično vzdušje, kar je za takšen turnir zelo pozitivno."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.