Šport > Košarka
12 ogledov

Izjemna predstava Lillarda za novo zmago Portlanda

Damian Lillard in soigralci po zmagi proti Clevelandu Reuters
Košarkarji Portlanda so ponoči po slovenskem času v dramatični končnici v Clevelandu ugnali gostitelje s 119:116 in se veselili že 22. zmage na 26. tekmi rednega dela Lige NBA.

Tekmo je le štiri desetinke pred koncem s trojko odločil Damian Lillard, ki je skupaj dosegel kar osem trojk. Lillard je skupaj dosegel za to sezono rekordnih 36 točk, deset podaj in osem skokov. LaMarcus Aldridge je dodal 26 točk in 15 skokov, omenjena pa sta bila najbolj zaslužna za že 11. zmago na gostovanju, kar je več, kot je Portlandu uspelo vso lansko sezono. Pri gostiteljih sta po 25 točk dosegla Kyrie Irving in Dion Waiters.

V razburljivi končnici je Portland dve minuti pred koncem vodil s 114:104. V zadnjih minutah pa se je razigral Irving, ki je najprej dvakrat zadel za tri točke, 33 sekund pa koš in prosti met ter zmanjšal na 114:116, Anderson Varejao pa je sedem sekund pred koncem celo izenačil. V zadnjem napadu je za goste zadel Lillard, Irving je nato še poskušal z metom za novo izenačenje, a je bilo časa za izdelan položaj premalo.

"Vse skupaj je noro. Dvakrat zapored je Damian poskrbel za zmago. Bilo je zelo zabavno, a sam ne vem, kako nam v končnici uspe zmagati na teh izenačenih tekmah," je pokomentiral center Portlanda Joel Freeland.

Durant blestel, poškodba Parkerja

Svojo 20. zmago je dosegla Oklahoma, ki je bila s 105:93 uspešna na gostovanju v Denverju. Na lestvici je v vseh skupinah na drugem mestu za Portlandom. Vnovič se je izkazal vodilni strelec lige Kevin Durant s 30 točkami, Russel Westbrook jih je dodal 21 in 13 skokov. Pri gostiteljih je z 20 točkami in 14 skoki izstopal J.J. Hickson.

V Memphisu sta blestela košarkarja Los Angelesa Kobe Bryant in Pau Gasol, ki sta bila najzaslužnejša za zmago gostov s 96:92. Posebej je v zadnjem delu izstopal Gasol, skupaj pa sta v zadnjih petih minutah s simultanko poskrbela, da je prednost Los Angelesa s 84:81 narasla na 94:87, 23 sekund pa je bilo premalo, da bi domači izenačili. Gasol je dosegel kar 21 točk.

San Antonio pa je bil tokrat prost, od tam pa prihaja novica, da je poškodovan Francoz Tony Parker. Slednji je na ponedeljkovi tekmi proti Los Angeles Clippers dobil močan udarec v piščal in bo počival na dveh tekmah, tudi danes proti Phoenixu Gorana Dragića.

Liga NBA, izidi:

Charlotte Bobcats : Sacramento Kings 95:87
Cleveland Cavaliers : Portland Trail Blazers 116:119
Memphis Grizzlies : Los Angeles Lakers 92:96
Denver Nuggets : Oklahoma City Thunder 93:105
Golden State Warriors : New Orleans Pelicans 90:70
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.