Šport > Košarka
39 ogledov

Izpadel zaradi Petrovića

Saša Djordjević danes obžaluje spor z Draženom Petrovićem. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Eden najboljših evropskih organizatorjev igre vseh časov Saša Djordjević je po dolgih letih javno priznal, da je bil v sporu s pokojnim Draženom Petrovićem.

Verjetno ni košarkarskega navdušenca, ki ne bi poznal Saše Djordjevića. Odlični srbski "playmaker" se je s svojimi podajami in natančnimi meti izza črte vtisnil v spomin slehernemu ljubitelju košarke. Srb je v svoji karieri med drugim igral za Portland TrailBlazers, Barcelono, Real Madrid in z vsemi klubi dosegal velike uspehe. Imel pa je to "nesrečo", da je igral v času izjemnega Dražena Petrovića. Čeprav nista igrala na istem položaju (Djordjević je bil organizator igre, Petrović pa branilec/strelec), odnos med njima po sporu nikoli ni bil briljanten. Djordjević je pred dnevi med vrsticami nakazal, da ga je iz takratne jugoslovanske reprezentance "vrgel" ravno Petrović, s katerim se je še kot igralec Partizana zapletel v spor, nato pa naj bi Dražen selektorju Dušanu Ivkoviću dejal "ali on ali jaz". "Tako vsaj jaz mislim. Ne vem, ali me ni vzel zaradi tega, toda Dražen mi je pred koncem sezone v izločilnih bojih v obraz dejal: 'Mali, zapomnil si boš, kdaj si igral v reprezentanci.' Potem sem ga jaz močno užalil, toda nisem dojel, da je to v njegovi moči."

Po mnogo prehitri smrti Dražena 7. junija leta 1993 se je vse spremenilo. "Zelo slabo sem se počutil. Vem, da sem jokal dve uri, čeprav je med nama vladalo veliko rivalstvo. Ko je bil tukaj v vojski, sva skupaj izkoristila prosti čas in bila prijatelja. Rekel mi je, da je škoda, ker igram za Partizan s tako velikim številom reprezentantov, in da bi dobil veliko več priložnosti, če bi igral v klubu, kot je Šibenka, kjer je igral on. Tudi v reprezentanci sva imela zelo dober odnos, razen tistega spora, ki je prerasel v rivalstvo z njim in njegovim bratom. Bilo je veliko udarcev in konfliktov, toda to je normalno," je še dejal Djordjević in dodal, da je bil Dražen vsem veliki vzornik, ki je vedno dosegel zastavljeni cilj. "On je želel biti popoln, najboljši. Imel je strašno, strašno željo po zmagi. Kar si je zadel, je tudi dosegel. Ne glede na to, da je imel veliko krajšo kariero, kot bi jo lahko imel, je na tem področju zagotovo en od treh najboljših igralcev vseh časov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.