Šport > Košarka
0 ogledov

Izraelci zapirajo vrata

1/41
Žurnal24 main
Olimpija je v šestem kolu na domačem parketu klonila proti Maccabiju z rezultatom 65:82. Tekmo so zaznamovale: izključitev Zdovca, sodniška trojica in obilica zgrešenih odprtih metov.

V živčni tekmi je Union Olimpija z rezultatom 65:82 v šestem kolu Evrolige izgubila proti Maccabiju. Z novim domačim porazom so vrata v Top 16 za zmaje praktično že zaprta.

Proti osmim je težko
Po izenačeni prvi četrtini (20:20), so v drugih desetih minutah igre v prvi plan stopili sodniki. Ti so v veliki meri pomagali izraelskemu velikanu, da si je do glavnega odmora priigral osem točk prednosti, saj so v nekaj minutah izključili trenerja Olimpije Jureta Zdovca, dosodili nešportno osebno Pawlu Kikowskemu in tehnično napako Saniju Bečiroviću. A vse to je le spodbudilo ljubljanske košarkarje, da so zaigrali še odločneje. Ob podpori gledalcev so dolgo lovili Izraelce, v zadnji četrtini pa so po košu Saša Ožbolta celo povedli (59:58). A to je bilo tudi vse kar so tokrat zmogli košarkarji Olimpije. Njihova igra je namreč v odločilnih trenutkih povsem razpadla, še zlasti brez ideje pa so bili tokrat v napadu.        

Tekmo zmajev si je ogledal tudi Curtis Millage, ki je včeraj z Ljubljančani podpisal pogodbo do konca sezone. Košarkar, ki je pred tem igral v ruski ekipi Enisej Krasnojarsk, je o novih soigralcih menil: "Všeč mi je, da so igrali agresivno, a morda so naredili nekaj neumnih prekrškov preveč. Verjamem, da lahko igrajo še bolje. Po najboljših močeh jim bom pomagal." V ruski ligi je Američan v povprečju dosegal 10,8 točke, 2,7 skoka in 2,2 podaje na tekmo.

Izjave po tekmi:

Pini Geršon, trener Maccabija:
"Zelo lepo je videti polno sobo. Hvala, ker ste prišli. Mislim, da je vedno dobro igrati proti ekipi, ki nima česa izgubiti. Upam, da za Ljubljano to ni bila zadnja priložnost, rad bi jih videl v naslednjem krogu. Tekma je bila na robu, ločevale so nas štiri točke."

Jure Zdovc, trener Olimpije: "Najprej bi čestital trenerju nasprotne ekipe, gospodu Geršonu. Težko je biti trezen in pameten po današnji tekmi. Rad bi se tudi opravičil za svojo reakcijo, ne bi smel tako reagirati, čeprav ne vem, zakaj sem dobil tehnično napako. Sodniku nisem ničesar rekel, vračal sem se v svoj prostor. Enostavno nekateri sodniki mislijo, da so bogovi. To obnašanje je zame nedopustno, takšno obnašanje je sodnik kazal že na evropskem prvenstvu in tega absolutno ne morem sprejeti. Tudi trenerji so ljudje in imamo pravice do obrazložitve. Olimpija je spet igrala premedlo, premalo agresivno, prebijali so nas in metali preko roke. Tudi po moji izključitvi, ko sem pričakoval, da bo šlo na boljše, ni bilo. Popravili so se šele v drugem polčasu po ostrem nastopu v slačilnici in so odigrali tako, kot bi jaz hotel. Na koncu je zmagala njihova širina in večji izbor igralcev, pri nas je bil razpad sistema."

Jaka Klobučar, igralec Olimpije: "Razlika ni realen pokazatelj naše igre. Ves čas smo bili blizu, a ni nam uspelo narediti koraka dlje in občutneje povesti. V igri je bilo preveč divjanja. Izključitev Zdovca nas je zmedla, a obenem dvignila za nekaj naslednjih minut. Pobrali smo se in držali skupaj, razen zadnjih dveh minut tekme."

 Pomočnika Gašper Potočnik in  Zoran Martič sta ob polčasu uspela umiriti svoje fante in se dogovoriti za nadaljevanje. Tretjo četrtino je bolje pričela Union Olimpija, ki je na krilih Golubovića po petih minutah igre v drugem polčasu po trojki Djordjevića prišla do vodstva s 50:49. Že na začetku drugega polčasa je Stephane Lasme dobil četrto osebno napako. Sicer pa je tretjo četrtino zaznamovala raztrgana igra na obeh straneh. Olimpija se je uspela približati in je v zadnjo četrtino vstopila s

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.