Šport > Košarka
19 ogledov

Jackson spet jezikal

Phil Jackson je pred prihodom v Los Angeles zelo uspešno vodil že ekipo Chicago Žurnal24 main
Vodstvo lige NBA je trenerju moštva Los Angeles Lakers Philu Jacksonu zaradi jezikanja naložilo 35 tisoč dolarjev kazen. Jackson je bil zaradi podobnega prekrška kaznovan že 4. aprila.

Phil Jackson, trener severnoameriškega košarkarskega moštva NBA Los Angeles Lakers, za katerega igra tudi Slovenec Saša Vujačić, bo moral zaradi (pre)dolgega jezika spet seči v žep. Ker je kritiziral sodnike, mu je vodstvo lige NBA naložilo 35 tisoč dolarjev kazni.

Jackson je pred tekmo proti Sacramentu novinarjem razlagal, da sodniki košarkarja moštva Oklahoma City Thunder Kevina Duranta, ki je vodilni v ligi po številu prostih metov, obravnavajo kot superzvezdnika.

"Nad njim sodniki ves čas 'kličejo' osebne napake in večinoma jih vidijo samo oni. Obravnavajo ga kot superzvezdnika in nič čudnega, da ima na voljo toliko prostih metov," je dejal Jackson o košarkarju Oklahome Cityja, s katerim se bodo LA Lakers pomerili v prvem krogu končnice NBA, ki se bo začela v nedeljo.

To je bilo že drugič samo ta mesec, da je bil Jackson kaznovan zaradi neprimernih izjav glede sodnikov. Že 4. aprila je prav tako moral odšteti 35 tisoč dolarjev, ko je po porazu proti San Antonio Spurs izjavil, da so se sodniki zarotili proti njim.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.