Šport > Košarka
17 ogledov

Jackson zadeval, Oklahoma proti Memphisu do 2:2

Jackson Durant Ibaka Memphis Grizzlies Oklahoma City Thunder liga NBA končnica EPA
Rezervist Reggie Jackson je dosegel osebni rekord v končnici in Oklahomi pomagal do še ene zmage nad Memphis Grizzlies po napetem podaljšku (92:89). Ekipa Bena Udriha je s tihimi favoriti za naslov zdaj izenačena v zmagah. Dallas povedel proti San Antoniu.

Ne Kevin Durant in ne Russell Westbrook – zvezdnika Oklahoma City Thunder tudi družno nista dosegla toliko točk, kolikor jih je v svojem zgodovinskem večeru uspelo natresti Reggieju Jacksonu, ki je s klopi v novi napeti tekmi in podaljšku pokopal Memphis Grizzlies in pred povratkom serije v Oklahomo izenačil serijo na 2:2.

Jackson je z 32 točkami dosegel svoj osebni rekord v končnici in poskrbel, da se modri domov po treh zaporednih tekmah, ki so se razpletle v podaljških, niso vrnili z visokim zaostankom v zmagah. Jackson je v letošnji seriji prvega kroga skupno na treh tekmah dosegel vsega 15 točk, tokrat pa je v Italiji rojeni branilec (oče je član Air Forca) zadel enajst od 16 metov. To je bilo tolliko bolj pomembno, ker sta Durant in Westbrook (skupni met 11/45) zmogla le po 15 točk.

Potrebovali in dobili šestega igralca

"Reggie je odigral izjemno partijo košarke," je Jacksona po tekmi pohvalil trener gostov Scott Brooks. "Uspelo mu je napadati in zaključevati okrog obroča tako, kot mu je to uspevalo skozi celo leto, vedel sem, da se bo vrnil ... Opravil je izvrstno delo, da se je vrnil in nas dvignil v napadu, ko smo potrebovali šestega igralca."

Slovenec Beno Udrih je za grizlije odigral 19 minut, v tem času pa dosegel šest točk, dva skoka in dve podaji. Jackson je bil ključen tudi za podaljšek, saj je dosegel zadnjih pet točk Oklahome, ki je v zadnji minuti in pol nadoknadila zaostanek s 75:80, nato pa po podaljšani igri, v kateri je Jackson dosegel osem od skupno 12 košev Oklahome, slavila zmago. Izkazal se je tudi pri prostih metih, saj je v zadnje 12,2 sekunde zadel kar štiri. Prvi strelec grizlijev je bil vnovič Marc Gasol s 23 točkami, 11 skoki in štirimi podajami.

Carter zadel za delirij v Dallasu

Na vzhodu so košarkarji Miami Heat včeraj v gosteh premagali Charlotte Bobcats z 98:85 in povedli v zmagah s 3:0. To je bila za Miami že 19. zaporedna zmaga nad risi. Prvi strelec tekme je bil LeBron James s 30 točkami. Dwyane Wade je k zmagi prispeval 17 točk, Chris Andersen pa 12. V vrstah gostiteljev, ki še čakajo na svojo prvo zmago v končnici, je bil najbolj učinkovit Al Jefferson z 20 točkami, Chris Douglas-Roberts jih je zbral 17, Kemba Walker in Josh McRoberts pa po 13 vsak.

Atlanta Hawks so doma po podaljšku izgubili proti Indiana Pacers z 88:91, tako da je zdaj izid v zmagah izenačen na 2:2. Paul George je k zmagi prispeval 24 točk, George Hill pa 15, vključno z zadnjim košem na tekmi, ki je Indiani 56 sekund pred koncem prinesel tri točke prednosti. Košarkarji Atlante, katerih prvi strelec Paul Millsap z 29 točkami, so na tekmi sicer zadeli 11 trojk.

Na zahodu so se v tretji tekmi prvega kroga končnice pomerili Dallas Mavericks, ki so zgolj za točko, s 109:108 ugnali teksaške tekmece San Antonio Spurs in povedli z 2:1 v zmagah. Junak večera je bil Vince Carter, ki je s trojko prinesel zmago Dallasu, šele osmi ekipi po rednem delu zahodne konference. Dirk Nowitzki je tekmo končal pri 18 točkah, Monta Ellis jih je zbral 29. Pri vodilni ekipi zahoda po rednem delu sezone San Antoniu je Tony Parker dosegel 19 točk in šest podaj, Tim Duncan pa 22 točk.

Liga NBA, končnica, rezultati:

Zahod

Memphis Grizzlies : Oklahoma City Thunder 89:92* (18:15, 17:27, 17:22, 28:16, 9:12) /2:2/
Gasol 23 točk in 11 skokov, Conley (10 pod.) in Allen (13 sk.) 14, ... Udrih 62 sk. in 2 pod. v 19 min.; Jackson 32 in 9 sk., Durant (13 sk.) in Westbrook (9 sk.+7 pod.) 15, Ibaka 12 in 14 sk.

Dallas Mavericks : San Antonio Spurs 109:108 /2:1/

Vzhod

Atlanta Hawks : Indiana Pacers 88:91* /2:2/
* – po podaljšku

Charlotte Bobcats : Miami Heat 85:98 /0:3/

/X:Y/ – v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.