Šport > Košarka
6 ogledov

Jagoda bi nekaterim lahko bil oče

Zbor slovenske košarkarske reprezentance. Saša Despot
Goran Jagodnik je pravi starosta v naši košarkarski reprezentanci, a pri pripravah prav nič ne zaostaja za mlajšimi kolegi. Nekaterim od njih bi bil član Olimpije lahko tudi oče. "Če bi zelo zgodaj začel početi nekatere reči (smeh)."

Sodelovali ste že s kar nekaj trenerji. Kakšen je Božidar Maljković?
Po teh nekaj treningih ni veliko za povedati. Bo pa za nas kar nekaj novega, počeli bomo stvari, ki jih do zdaj še nismo. Čim prej bomo sprejeli njegov sistem, lažje nam bo. Vodil je velike klube in verjame v nas. Za zdaj je to največja stvar. Včeraj nam je dejal, da lahko s takšno agresivnostjo in zavzetostjo na treningih premagamo vsakogar, tudi brez tistih, ki se bodo šele priključili reprezentanci. Da nas bo težko kdo premagal. Verjame v nas in vase. To je ena njegovih najpomembnejših nalog, saj smo do zdaj morda tudi sami sebe nekoliko podcenjevali.

Opravili ste teste pred pripravami. Kaj boste morali popraviti?
Za zdaj je vse podrejeno telesni pripravi. Dosti časa preživimo v fitnesu, veliko tečemo. Začeli smo tudi z nekaj akcijami in počasi se uvajamo. Zjutraj imamo telesne priprave, zvečer pa taktične.

Ste najbolj izkušen član reprezentance. Nekaterim bi bili lahko tudi oče ...
Če bi zelo zgodaj začel početi nekatere reči (smeh).

Kakšni so odnosi v izbrani vrsti?
Na parketu smo vsi enaki. Vseeno je, kdo je koliko star. To je osnova. V garderobi se pa ve, kdo lahko več pove, kdo pa manj. Menim, da ne bo nepotrebnih izpadov v garderobi. Da ima trener vse pod nadzorom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.