Šport > Košarka
14 ogledov

Jagoda ob zvoku sirene za 1:1!

Goran Jagodnik je junak prve zmage Uniona Olimpije v finalu DP. (Foto: Boštjan T Žurnal24 main
Union Olimpija je na filmski način izenačila finalno serijo državnega prvenstva. Goran Jagodnik je desetinko pred koncem srečanja vrgel in zadel za zmago 61:59. Krko so pokopali prosti meti.

Glavno je, da je 1:1. V torek gremo naredit brejk. Dobro smo se pobrali po četrtkovi tekmi, ko so nas res nadigrali.
Goran Jagodnik
"Izgubili smo bitko, vojne vsekakor še ne," se je po visokem porazu, ki ga je Union Olimpija doživela na četrtkovi prvi finalni tekmi (55:78), tolažil trener zmajev Miro Alilović, njegov tekmec na klopi Krke Aleksandar Džikić pa je dejal: "Na drugi tekmi pričakujemo odziv košarkarjev Olimpije, in na to se bomo pripravili." A začelo se je, kot se je v Novem mestu končalo. Zoran Dragić je zabil, napad kasneje pa zadel za tri točke in Krka je na drugi finalni tekmi po štirih minutah vodila z 11:2. Ko je štiri minute kasneje za tri zadel še Dragiša Drobnjak, je bilo že 18:6 za gostujočo ekipo. Olimpija je z vsega tremi koši iz igre prvo četrtino izgubila z 12:18.

Domači so v drugi četrtini vzpostavili ravnotežje, a kaj ko je bil mlajši od bratov Dragić še naprej nezaustavljiv. Do polčasa je imel že 13 točk. Zgrešil je le prosti met, iz igre pa je prav vsak met zadel. Prosti meti so bili edina pomanjkljivost Krke v prvem delu igre - zgrešili so vseh pet! V skoku so vodili 14 proti devet, za dve točki pa so metali 80-odstotno. Čeprav je Olimpija drugo četrtino dobila z 19:14, je odšla Krka na glavni odmor s prednostjo 36:31.

Žoga je prišla do mene. Sploh nisem vedel, koliko je do konca. Vrgel sem, zgrešil, jo ujel, še enkrat vrgel in je šla skozi obroč.
Goran Jagodnik

Dobra obramba Olimpije, proti kateri se Krka večkrat ni znašla in končno nekaj košev Vlada Ilievskega in v tretji četrtini so zmaji ujeli priključek (44:46). Ko sta sredi zadnje četrtine Jaka Klobučar in Ilievski zadela zaporedni trojki, so zmaji prvič na tekmi povedli (50:48). Gostje so izgubili nekaj žog, predvsem pa so grešili proste mete (do konca 12 od 17!) in zadnja minuta se je začela s prednostjo domačih 59:57. Nato pa srhljivka. Olimpija je igrala na Gorana Jagodnika, a ta je za poizkus tri točke vrgel premočno in napad je bil za Krko. V prodor je šel Dragić, zgrešil, a izsilil prosta meta. Oba je zgrešil! A gostje so v skoku obdržali žogo (skok so dobili 35:24) in Dragić se je lahko oddolžil (59:59). Zadnji napad na tekmi je imela Olimpija. Jagoda je vrgel sekundo pred koncem (izpod koša), zgrešil, ujel žogo in desetinko pred koncem še enkrat vrgel. V drugo je zadel! Sodnik je po posvetu koš priznal in zmaga je bila ljubljanska. 61:59 za izenačenje v zmagah na 1:1.

"Tokrat smo se dogovorov v obrambi dobro držali, a nam nikakor ni steklo v napadu. Naša velika hiba je skok pod obema obročema, kar moramo do naslednje tekme popraviti. Kot sem dejal že po prvi tekmi – finale se igra na tri zmage in nikakor ni še nič odločenega," je na pomanjkljivosti zmajev po zmagi opozoril trener Alilović. Trener Džikić je bil redkobeseden: "Komentar tekme je zelo kratek. Ko izgubiš v zadnji desetinki sekunde, proste mete pa izvajaš 5/17, potem je vse jasno." Zoran Dragić je novinarjem namenil naslednje besede: "V prvem polčasu smo se dobro držali nalog, ki smo si jih zadali pred tekmo, v drugem nam je koncetracija padla, Ljubljančani pa so imeli v zadnjem napadu nekoliko več sreče in so zasluženo zmagali."

Finale lige Telemach, 2. tekma:

Union Olimpija : Krka 61:59  /1:1/*
Jagodnik in Šermadini po 12, Klobučar 11, Ilievski 9, Gregory in Markota po 7; Dragić 15, 9 sk., Djordjević 11, Balažič 10, Drobnjak 8

*V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na tri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.