Šport > Košarka
0 ogledov

Jagoda: "Vsekakor smo favoriti"

slovenija jagodnik košarkarska repezentanca trening Boštjan Tacol
Pred sredino tekmo Slovenije proti Bolgariji na EP v Litvi se je naš poročevalec iz Klaipede pogovarjal z najstarejšim košarkarjem v slovenski reprezentanci Goranom Jagodnikom.

Za začetek malce drugačno vprašanje kot ponavadi. Imate v hotelu dovolj veliko posteljo?
Dolga je dovolj, je pa zato toliko bolj ozka. Ne smem se preveč obračati (smeh).

Boste vseeno imeli miren spanec pred prvim dvobojem na tem EP? Na papirju ste favoriti proti Bolgariji ...
Na prvi tekmi, na tej smo vsekakor favoriti, vsi vidijo svojo možnost za presenečenje. Zato bo treba v tekmo kreniti stoodstotno, brez vsakršnega podcenjevanja in agresivno v obrambi. Ker jim to ne odgovarja, bi morali zmagati.

Slovenijo čaka dokaj nenavadna obramba. Bo tokrat odločal vaš met?
V obrambi zapirajo raketo, igrajo povsem po bolgarsko. Zato pa se tej coni tudi pravi 'bugarka'. Verjetno bomo imeli veliko odprtih metov, a igrati bomo morali tudi pod koš. Verjamem, da ob dobrem metu ne bi smelo biti večjih težav. Takšna obramba ima dobre stvari, a tudi kar precej lukenj. Na njihovo igro smo se sicer dobro pripravili.

Na zadnji pripravljalni tekmi so z Italijo izgubili le za tri točke.
Italijani so Bolgarom dovolili, da igrajo svojo igro. Skozi celotno tekmo tako ni prihajalo do večje točkovne razlike. Pustili so jim, da je žoga krožila okoli brez kakršnegakoli pritiska. Menim, da bomo mi igrali drugačno obrambo. Igrali bomo agresivno na žogo in jim upočasnili ritem v napadu. Če njihov prenos žoge ni tekoč, so hitro odrezani in igrajo precej težje. Individualno pa smo mi veliko boljši.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.