Šport > Košarka
17 ogledov

Jagoda: "Želimo si boja za Final 4"

Jagodnik se je po SP nemudoma priključil Unionu Olimpiji. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Po superpokalni tekmi med Krko in Olimpijo, ki so jo dobili prvi, smo za rokav pocukali Gorana Jagodnika, ki se je razgovoril o stanju v ljubljanskem klubu, ki je še vedno daleč od rožnatega.

Je za Olimpijo tekma s Krko znova prišla ob nepravem času?
Da, mi smo v fazi sestavljanja ekipe in uigravanja. V klub sem prišel pred enim tednom in opravil zgolj en trening, saj smo večinoma igrali pripravljalne tekme. Prišel je novi organizator igre, ne vem, ali na preizkušnjo ali je podpisal. Manjkajo nam en visok in dva zunanja igralca. Ko bomo popolni, bo slika drugačna.

Kako se v klubu počutite po reprezentančni akciji?
Povsem drugačna vloga, v reprezentanci sem bil v ozadju. Tu pa je za zdaj veliko bremena na nas, starejših, ki smo v svoji karieri že dali nekaj skozi. Z nekaj izkušenimi igralci in mladimi potenciali bi lahko sestavili ekipo, ki bo konkurenčna ne samo v ligi NLB, temveč tudi v evroligi.

Pričakovanja v novi sezoni?
Olimpija ima vedno visoka pričakovanja. O trenutnih ciljih še nismo govorili, a ve se, da startamo na obe domači lovoriki. Tokrat se nam je izmuznila ena, a to ni realna slika za v prihodnje. Želimo se boriti tudi za zaključni turnir lige NLB in čim več zmag v Evroligi. Upam na vsaj boj za TOP16, da se ne bo že po petih, šestih tekmah vedelo, kdo gre naprej in kdo ne. Je pa pred nami še veliko dela.

Kaj se bo zgodilo z Olimpijo, če dva, tri mesece ne bo denarja?
Kar se mene tiče, lahko zamujajo s plačilom. Samo da se potem to sanira. Vem, da je klub v težkem finančnem položaju, poln problemov in mora rešiti dolgove za nazaj.

Koliko sezon boste še odigrali, so že kakšne težave s poškodbami?
Za zdaj ni težav s poškodbami. Po svetovnem prvenstvu nisem imel nič prostega časa za regeneracijo, tako da moram še priti k sebi. Upam pa, da bom košarko na vrhunski ravni igral še leto ali dve.

Kaj pa nove okrepitve v klubu?
Pričakuje se okrepitve, za imena pa bi morali vprašati gospoda Rajglja ali trenerja.

Kakšna pa bo vaša igralna pozicija?
Zadnja leta sem bolj na ''štirki'', nekaj malega tudi na ''trojki'', ampak igral bom tisto, kar bo ekipa bolj potrebovala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.