Šport > Košarka
9 ogledov

Jagodnik: "Lahko se kosam z mlajšimi"

Goran Jagodnik bo nagrado za najbolj koristnega igralca prejel v četrtek zvečer Žurnal24 main
Goran Jagodnik je najbolj koristen igralec Evrolige v mesecu oktobru. Košarkar Uniona Olimpije je Efes Pilsnu v Stožicah nasul 21 točk, v Milanu pa Armaniju 19 točk.

Vas je nagrada presenetila?
Kaj takšnega res nisem pričakoval. Zjutraj sem iz kluba prejel telefonsko sporočilo, da sem izbran za igralca meseca v Evroligi. Nato so začele deževati čestitke. Bil sem kar malce presenečen.

Za zdaj se dobro držim. Motiva mi vsekakor ne manjka, telesno pa se lahko še vedno kosam tudi z nekoliko mlajšimi tekmeci.
Goran Jagodnik
Kaj vam pomeni to priznanje?

Gre za delo celotne ekipe. Menim, da sta zmagi v Evroligi privedli do tega. Če bi izgubili enega od teh dveh dvobojev, zagotovo ne bi dobil nagrade. Včasih v zadnjih minutah jaz prevzamem nekaj bremena, drugič kdo drug. Proti Partizanu sta to naredila Vlado Ilievski in Kevinn Pinkney. V ekipi imamo dovolj igralcev, ki so tega sposobni. Proti Efes Pilsnu in AJ Milanu sem sicer dal nekaj odločilnih košev, a to je bil le plod dobre igre, ki jo je pokazala celotna ekipa.

Ste celo najstarejši košarkar, ki si je prislužil naziv igralca meseca ...
Za zdaj se dobro držim. Motiva mi vsekakor ne manjka, telesno pa se lahko še vedno kosam tudi z nekoliko mlajšimi tekmeci.

Zdaj vas čaka dvoboj s Panathinaikosom ...
PAO in CSKA sta po mojem mnenju še vedno najmočnejši ekipi v skupini D. Zadnji je sicer startal z dvema porazoma, a verjamem, da Moskovčani še niso rekli zadnje besede. Proti Panathinaikosu v četrtek nimamo česa izgubiti, veliko pa lahko pridobimo. Motiv bo velik, pritiska pa ne bo, saj zmage ne bomo nujno potrebovali. Verjamem, da bomo zaradi tega lažje zaigrali. Upam, da nam bo uspelo še enkrat presenetiti.

Vas je obisk na zadnji tekmi proti Partizanu presenetil?
Da. Govorilo se je le o Panathinaikosu in o tem, da so vstopnice za dvoboj z Grki že razprodane. Nihče ni omenjal tekme s Partizanom. Nikakor nisem pričakoval devet tisoč ljudi. Verjetno je to tudi rekord v ligi NLB v rednem delu tekmovanja. Lepo je videti, da je zanimanje za klubsko košarko v Sloveniji spet tako veliko.

Da. Govorilo se je le o Panathinaikosu in o tem, da so vstopnice za dvoboj z Grki že razprodane. Nihče ni omenjal tekme s Partizanom. Nikakor nisem pričakoval devet tisoč ljudi.
Goran Jagodnik
Bo takšno zanimanje privedlo tudi do reševanja finančnih težav v klubu?

Upam, da se bodo te zadeve zdaj popravile in se bodo dolgovi za nazaj poplačali. Sezono bi bilo lepo pripeljati do konca, nato pa bi se v naslednjo, kar se tiče dolgov, krenilo z ničle. Verjamem, da bodo te reči sanirane in bo Olimpija znova prišla na zeleno vejo.

Je po teh zmagah vzdušje na vrhuncu?
Vzdušje je bilo tudi že prej odlično. Zaradi težav z registracijo je bilo sicer nekaj nelagodja pri igralcih, ki niso igrali, a zdaj se je to hitro pozabilo. Morda smo celo preveč evforični. Zmage so resda tu, a igra še ni taka, da bi zadovoljevala trenerja. Tudi sam sem enakega mnenja. Je pa odlika velikih ekip, da zmagujejo tudi takrat, ko še ne igrajo najbolje.

Kdaj bo prava uigranost?

Nekaj časa bomo še potrebovali. To neuigranost zdaj nadomestimo z bojevitostjo in željo. Še kakšna dva, tri tedne ne bomo pravi. Ob koncu leta in prvega dela Evrolige pa bi že lahko prave partije pokazali tudi mi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.