Šport > Košarka
14 ogledov

Jagodnik MVP meseca oktobra!

Jagodnik je v ponedeljek postal glavna zvezda uradne strani Evrolige. (Foto: Eur Žurnal24 main
Če smo pred začetkom sezone mislili, da bo Goran Jagodnik le "pomagal" Unionu Olimpiji na tekmah Evrolige, smo se pošteno zmotili. Prelevil se je v vodjo zmajev in po izboru Evrolige postal MVP oktobra.
Po vrnitvi v Slovenijo po enajstih letih igranja v tujini se je 36-letni košarkar vrnil domov v velikem slogu.
Uradna stran Evrolige

"Minilo je sedem let, odkar je Union Olimpija začela sezono Evrolige z dvema zmagama, in enako dolgo je minilo tudi od takrat, ko se je ponos Ljubljane uvrstil med Top16," s svojim člankom začenjajo na uradni strani Evrolige. Zakaj? V izboru za najkoristnejšega igralca (MVP) meseca oktobra je namreč zmagal nihče drug kot Goran Jagodnik. S 36 leti je Jagodnik celo najstarejši dobitnik te nagrade v zgodovini Evrolige!

"Mož, ki ima prav gotovo prste vmes pri Olimpijinem vzponu na začetku sezone, je Goran Jagodnik," nadaljujejo pri Evroligi. "Po vrnitvi v Slovenijo po enajstih letih igranja v tujini se je 36-letni košarkar vrnil domov v velikem slogu." Seveda – "Jagoda" je bil glavni igralec zmajev na obeh uvodnih tekmah, doma proti Efesu Pilsnu in v Milanu proti Armani Jeansu, kjer je bil še posebej nepogrešljiv.

Ni slabo za najstarejšega mesečnega MVP v sedemletni zgodovini te nagrade.
Uradna stran Evrolige

"Jagodnikovi pozni koši na otvoritveni tekmi so pomagali Olimpiji do navdihujoče zmage nad velikim Efes Pilsnom pred devet tisoč 'napumpanimi' navijači doma v Ljubljani," so nadaljevali na Euroleague.net. "Prejšnji teden je Jagodnik najboljše spet prihranil za konec z 12 točkami v zadnjih enajstih minutah za novo vrnitev, tokrat za zmago nad Armanijem Jeansom Milanom, kar je bila Olimpijina prva gostujoča zmaga v Evroligi po 21 mesecih."

Jagodnik je tako oktober zaključil s 63,6-odstotnim metom za dve točki, 45,5-odstotnim metom za tri in 84,6-odstotnim izkoristkom prostih metov. "Ni slabo za najstarejšega mesečnega MVP v sedemletni zgodovini te nagrade!" dodajajo pri Evroligi. Jagodnik bo nagrado prejel pred začetkom naslednje tekme zeleno-belih – pred razprodanimi Stožicami proti Panathinaikosu!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.