Šport > Košarka
21 ogledov

Jagodnik računa na navijače

Goran Jagodnik je junak prve zmage Uniona Olimpije v finalu DP. (Foto: Boštjan T Žurnal24 main
Košarkarji Uniona Olimpije se bo v torek v Stožicah v drugi tekmi zaključnega turnirja lige NLB s Krko pomerili za vstopnico za finale. Goran Jagodnik pričakuje podporo s tribun in zmago.

Kako boste premagali Krko?
Recept imamo. Vse tekme s Krko je doslej odločala ena žoga, dobili pa smo jih mi. Lahko bi bilo tudi obratno. Težko bo, saj trenutno nismo v pravi formi. Krka je v zadnjem času igrala precej bolje kot mi. Imamo sicer še nekaj dni časa, da se poberemo, v polfinalu pa odigramo eno boljših tekem v sezoni. Poskušali se bomo uvrstiti v finale.
 
Na kaj morate biti pri tekmecu še posebej pozorni?
Njihovo največje orožje je skok v napadu. V tem elementu košarkarske igre so dominantni, z njim se vračajo v igro. Tu bomo morali biti še posebej pozorni.
 

Recept imamo. Vse tekme s Krko je doslej odločala ena žoga, dobili pa smo jih mi. Lahko bi bilo tudi obratno. Težko bo, saj trenutno nismo v pravi formi.
Goran Jagodnik
Omenjali ste formo. Kaj je narobe?
Ne vem. Morda je bilo na začetku tekem tudi nekaj podcenjevanja. Želja je bila, a ni šlo. Prišlo je do padca v igri. Upam, da je opozorilo prišlo še pravi čas. Dobro, da smo premagali Polzelo, vzdušje v ekipi je takoj precej boljše. Zdaj se bomo v miru pripravili na Krko.
 
Na Polzeli niste zadeli niti odprtih metov …
Res je. V prvem polčasu sem imel pet ali šest odprtih metov, a zadel le enega. Zato je bil ob polčasu tudi takšen rezultat. Ko smo nato nanizali nekaj zadetih metov, se je razlika takoj dvignila na 15 točk. Proti nam vsi igrajo zelo ozko, zato je veliko odvisno od uspešnosti metov. Če bi že v prvem polčasu zadevali, bi bilo vse povsem drugače. Proti nam vsakdo išče svojo taktiko in če nam ne gre met, se potem zgodi to, kar se nam je zgodilo proti Slovanu in Zlatorogu. Tudi proti Polzelanom smo se mučili, čeprav je bila želja vsekakor prisotna.
 
Ali lahko Novomeščanom v polfinalu pripravite kakšno presenečenje?
Skrivnosti med obema ekipama pravzaprav ni. Veliko bo odvisno od dnevne forme, morda tudi od razpoloženega posameznika. Lahko bi se poznalo, da smo do zdaj odigrali nekaj več takšnih tekem. Vendar, ko se stopi na igrišče, je vselej nova zgodba.

Goran Jagodnik | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


 
Je pri Krki kdo, ki je še posebej nevaren?
Goran Ikonić je klasični napadalec, je pravi scorer. Ampak njihova največja kakovost je, da igrajo kot ekipa. Včasih izstopa eden, včasih drugi. Enkrat Ikonić, drugič Smiljan Pavič, Zoran Dragić, Dušan Djordjević. Prav to je njihova največja moč.  
 
Pričakujete, da boste imeli v Stožicah glasno podporo s tribun?
Igramo v svoji dvorani, pred svojimi navijači. Verjetno bodo tudi ostali imeli svoje privržence, a verjamem, da bodo naši prevladovali in naredili podobno vzdušje kot je bilo v Evroligi. Naši navijači so lahko šesti igralec, tega pa bomo krvavo potrebovali.
 
Krkaši so na priprave odšli v Poreč, vi ste ostali doma …
Vsak ima svoj način dela. Težko je reči, kateri je boljši. Sezona je dolga, vsi pa smo že malce zasičeni s košarko. Po tekmi bomo videli, kdo se je bolje pripravil.
 

Naši navijači so lahko šesti igralec, tega pa bomo krvavo potrebovali.
Gorna Jagodnik
Cilj je verjetno le naslov?
Seveda. Vse cilje, ki smo si jih postavili pred sezono, smo sicer že izpolnili. V Evroligi smo se uvrstili v Top 16, osvojili smo pokalno lovoriko in se uvrstili na zaključni turnir jadranske lige. Zdaj bomo naredili vse, da osvojimo še ta naslov. Težko bo. Moramo verjeti vase, treba pa bo zaigrati tako kot v Evroligi.
 
Kaj menite o drugem polfinalnem paru?
Partizan je vsekakor velik favorit, čeprav ima tudi Budućnost nekaj adutov. Vseeno menim, da je kakovost na strani Partizana.
 
Vračate se v reprezentanco …
S selektorjem Božidarjem Maljkovićem smo se Sašo Ožbolt, Samo Udrih in jaz dobili na kosilu. Dal nam je do znanja, da bi nas rad videl v Litvi. Meni je dejal, da ga ne zanimajo leta. Zanima ga le, kdo je pripravljen izpolnjevati njegove zahteve. Ta bo tudi zaigral na evropskem prvenstvu. Na vseh nas je, da se potrudimo, verjamem pa, da bo za vse na voljo zadosti minut za igro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.