Šport > Košarka
23 ogledov

Jagodnik: "Sem živa, igrajoča legenda"

Večni šaljivec se ni izneveril svojemu slovesu tudi v spodnjem intervjuju. (Foto Žurnal24 main
Goranu Jagodniku gre v letošnji sezoni kot po maslu - ima odlično statistiko in blesti z Unionom Olimpijo. Od Slovencev je dobil največ glasov pri izboru v prvo peterko na Dnevu slovenske moške košarke.

Kaj vam pomeni dan slovenske košarke?
Gre za sproščeno tekmo. Igralci iz Olimpije in Krke moramo drugače vedno igrati na zmago, tu pa je vsa reč bolj revijalna. Vsekakor bo dan slovenske košarke popestril naše priprave za nadaljevanje sezone. Upam, da bomo tako mi kot gledalci prišli na svoj račun.

Prejeli ste 13.979 glasov za sodelovanje na tej tekmi, kar je največ med slovenskimi košarkarji ...
Menim, da je to posledica tega, kar se je v tej sezoni dogajalo v Unionu Olimpiji. Ta evforija je še vedno prisotna. Tudi Krka odlično igra v ligi NLB in to je plod naših in njihovih dobrih predstav. Zame je vsekakor to velika čast. Vesel sem tega in želim se oddolžiti vsem, ki bodo prišli v dvorano Stožice.

Zanimivo je, da ste tudi na seznamu legend, ki bodo zaigrale pred dvobojem med slovenskimi in tujimi košarkarji.
Videti je, da bo treba počasi zaključiti kariero (smeh). Lepo je sicer, da bodo zaigrale tudi legende. To so igralci, ki so pustili velik pečat v slovenski košarki in klubih. Lepo je biti zraven. Z nekaterimi sem v stikih, nekaj pa je tudi takšnih, ki jih že dolgo nisem videl. To priložnost bom izkoristil tudi za druženje z njimi.

Ste torej legenda, ki pa še vedno igra?
(smeh) Ja. Živa, igrajoča legenda. Zaenkrat še vztrajam, bomo videli, do kdaj. Počutim se dobro, morda bom profesionalno kariero potegnil še za kakšno leto. Ko bo napočil spet čas za legende, se bomo pa spet zbrali. Bomo videli. Vse je odprto. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.