Šport > Košarka
16 ogledov

Jagodnik v Olimpijo v 10 minutah

Slovenija Jagodnik
1/2
Žurnal24 main
Goran Jagodnik nam je potrdil, da se je dogovoril za enoletno pogodbo z Unionom Olimpijo, o čemer govori videoprispevek. Razložil je tudi svoj pogled na rezerve slovenske izbrane vrste.

Goran Jagodnik in Union Olimpija?
Nisem še podpisal, ampak sem o vsem dogovorjen z Janezom Rajgljem. Kar se tiče mene, drži. Slišal sem tudi, da Rajgelj drži besedo. Dogovorila sva se za eno leto. Mislim, da slabše, kot je zdaj, v Olimpiji ne more biti. Stanje bo šlo le na boljše – tako organizacijsko kot rezultatsko. Enajst let sem bil v tujini, ki sem je malo zasičen. Tudi hčerka gre septembra v šolo, zato je ponudba Olimpije prispela ob pravem času. Osebno bi rad, da se uvrstimo med najboljših 16 v Evroligi, na zaključni turnir lige NLB ter da osvojimo oba domača naslova.

Vas je moral Janez Rajgelj dolgo prepričevati?
Ne, dogovorila sva se v desetih minutah.

Zdaj pa o reprezentanci, kjer ste najstarejši po letih. Ali tudi po duši?
Po letih že nekaj časa, po počutju pa … Vsaj v sredini.

Vsi, ki smo tu, smo odigrali že veliko težkih tekem, zato končnice ne bi smele biti problem. Moramo pripraviti še kakšna presenečenja, akcije s stranskega ali bočnega avta.
Goran Jagodnik
Podelite kakšen bolj očetovski nasvet mlajšim soigralcem?
V reprezentanci smo vsi kot ena družina, kaj takšnega ni potrebno. Navajeni smo drug na drugega.

Kako bi ocenili pripravljalne tekme in celotne priprave?
Tekme smo igrali po sistemu toplo-hladno. Nekaj srečanj je bilo zelo dobrih, nekaj podpovprečnih. Pokazale so se tako slabosti kot kakovost. Še nekaj dni imamo za odpravo pomanjkljivosti.

Kaj konkretno imate v mislih?
Štiri ali pet tekem smo izgubili v končnici, čeprav smo bili na pragu zmage. Tu je veliko rezerv. Vsi, ki smo tu, smo odigrali že veliko težkih tekem, zato končnice ne bi smele biti problem. Moramo pripraviti še kakšna presenečenja, akcije s stranskega ali bočnega avta.

Na nekaterih tekmah so vam nasprotniki nasuli preveč trojk. Tudi tu se verjetno skriva možnost za napredek.
Na vrhu teh tekem je Nova Zelandija. To, kar nam je storil Kirk Penney, se ne sme ponoviti. Res je, da je bil v neverjetni strelski formi. Ampak če je tako, bi se morali bolj osredotočiti nanj. Naj dajo drugi kakšno točko več, le da zaustavimo njega. Tudi Grki so nam dali preveč trojk, proti Špancem pa smo pokazali, da lahko svetovne in evropske prvake spustimo pod 70 točk. Imamo kakovost, ampak moramo biti pravi 40 minut.

Kam lahko Slovenija seže na SP?
Upam, da zelo visoko. Vse je odvisno od osmine finala. Ena zmaga te pelje med osem, z drugo si v boju za kolajne. V pravem trenutku moramo biti v pravi formi. Če bo tako, se lahko nadejamo zelo dobrega rezultata.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.