Šport > Košarka
7 ogledov

Jale ne razmišlja o maščevanju

Jaka Lakovič EPA
Kapetan Jaka Lakovič je del svoje klubske kariere preživel tudi v Grčiji, kjer je igral za Panathinaikos, zato mentaliteto in način igre današnjih tekmecev slovenske izbrane vrste dobro pozna.

"Morali bomo zelo paziti na njihov skok v napadu in na protinapade. Če jih bomo tu zaustavili, smo naredili večji del posla," je prepričan organizator igre Jaka Lakovič, ki na tem prvenstvu v povprečju v svojo statistiko vpisuje po devet točk, dva skoka in 3,6 podaje na tekmo. S 3,4 izgubljene žoge je sicer novi član turškega Galatasaraya tudi drugi "najboljši" na lestvici tistih, ki izgubijo največ žog. "Proti Rusiji sem trikrat nespametno podaril žogo nasprotni ekipi. Zaradi odstotka meta se ne obremenjujem. Najbolj me motijo izgubljene žoge. Tega si ne smem več privoščiti. Moram biti bolj zbran," je pogumno priznal Jale, ki proti Grkom ne pričakuje večje spremembe taktike: "Nimamo nobenih posebnih načrtov. Nekaj malenkosti smo v teh dveh prostih dneh sicer dodali k naši igri, vseeno pa moramo vztrajati z našim načinom igre. Ta je raznolika, z dobro obrambo bi lahko prišli do lažjih točk v napadu."

Slovenci so na zadnjih dveh evropskih prvenstvih zelo tesno izgubili z Grki. Leta 2007 v Španiji, potem ko so v zadnjih trenutkih četrtfinalne tekme zapravili ogromno prednost, pred dvema letoma pa so na Poljskem v tekmi za tretje meso izgubili le za točko (56:57). Kljub temu Lakovič, ki je sodeloval na obeh dvobojih, ne razmišlja o maščevanju: "Seveda bi bilo lepo, če bi nam uspelo zmagati. A vmes je bilo že toliko tekem, da ni čas za razmišljanje o maščevanju. Šlo bo za nov dvoboj, ki ga lahko dobimo. Bolje je, da gremo v tekmo osredotočeno in z mirno glavo."

Komentarjev 1
  • KOŠARKAmanija 19:37 08.september 2011.

    Daaaajmo, Slovenci... Premagajmo Grke! ;) Napovej točen izzid tekme in si prisluži 40 €: www.facebook.com/KosarkaManija!