Šport > Košarka
29 ogledov

James in Wade nista bila dovolj

LeBron James Reuters
Indiana Pacers je z 78:75 ugnala Miami Heat, ki je igral brez Chrisa Bosha, in izid v polfinalu konferenčnega polfinala lige NBA v zmagah izenačila na 1:1. San Antonio Spurs povedli proti Los Angeles Clippers.

Košarkarji Indiane Pacers so v drugi tekmi konferenčnega polfinala vzhoda z 78:75 v gosteh premagali Miami Heat in skupni izid v zmagah izenačili na 1:1. Na zahodu pa so San Antonio Spurs in Los Angeles Clippers odigrali prvo tekmo polfinala, s 108:92 so jo dobili igralci San Antonia.

Vročica na drugi medsebojni tekmi z igralci iz ameriške zvezne države Indiana ni mogla računati na pomoč poškodovanega Chrisa Bosha, prva zvezdnika floridske ekipe LeBron James in Dwyane Wade pa - ob dokaj pičli pomoči njunih soigralcev - nista uspela zlomiti odpora trdovratnih tekmecev. James je tekmo končal z 28, Wade s 24 točkami, njuni soigralci pa so dosegli pičlih 21 točk. Miami je navkljub dokaj "enolični" igri, ki je slonela zgolj na dveh igralcih, imel priložnost ugnati tekmeca, v prelomnih trenutkih dvoboja pa se je zalomilo Jamesu in Wadu. Prvi je 54 sekund pred koncem zgrešil oba prosta meta, drugi pa 16 sekund pred koncem tekme ni dosegel koša iz neposredne bližine.

Težave domačih košarkarjev so s pridom izkoristili gosti, najbolj prepričljiva pa sta bila David West s 16 točkami in desetimi skoki ter George Hill s 15 točkami. Slednji je 14 sekund pred koncem izenačenega dvoboja postavil končni izid, v zadnjem napadu pa Mario Chalmers ni zadel meta za tri točke, ki bi gostiteljem prinesel morebiten podaljšek.

Košarkarji iz Indianapolisa so izid v zmagah poravnali na 1:1. Naslednji dve tekmi bosta v Indianapolisu, prva v noči na petek, druga pa v noči na ponedeljek.

Ostroge so v letošnji končnici zelo vroče, v prvem krogu končnice zahodne konference so Utah gladko izločile s 4:0 v zmagah, medtem ko je ekipa Los Angeles Clippers šele v odločilni sedmi tekmi ukanila Memphis. Zasedba iz San Antonia je dokaj zanesljivo dobila prvi polfinalni obračun z "manj slovitim" tekmecem iz mesta angelov. V teksaški ekipi je bil najbolj prepričljiv Tim Duncan, ki je dosegel 26 točk in pobral deset žog pod obema obročema, Argentinec Manu Ginobili pa je prispeval 22 točk. V kalifornijski ekipi je Eric Bledsoe dosegel 23, Caron Butler in Blake Griffin pa po 15 točk.

Druga polfinalna tekma bo v noči na petek v San Antoniu.

Liga NBA, končnica, konferenčni polfinale:

Miami Heat : Indiana Pacers 75:78 /1:1/
James 28, Wade 24; West 16, Hill 15

San Antonio Spurs : Los Angeles Clippers 108:92 /1:0/
Duncan 26, Ginobili 22; Bledsoe 23, Butler in Griffin po 15

/ / - izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.