Šport > Košarka
12 ogledov

James Miami popeljal do zmage

LeBron James Reuters
Miami Heat je prišel do prve zmage v finalni seriji proti Oklahoma City Thunder in izid v zmagah izenačil na 1:1. Pri Vročici je bil v glavni vlogi znova LeBron James.

Moštvo severnoameriške košarkarske lige NBA Miami Heat je v drugi tekmi finala lige v gosteh izenačilo izid v zmagah na 1:1, potem ko je v gosteh premagalo ekipo Oklahoma City Thunder s 100:96. Za Miami je bil z 32 točkami najboljši LeBron James, prav toliko jih je za Oklahomo dosegel Kevin Durant. Tretjo tekmo bo v noči na ponedeljek gostil Miami.

LeBron James je na sinočnji tekmi dobil pomoč soigralcev, ki jo je na prvi tekmi zaman čakal. Dwyane Wade in Chris Bosh sta se odzvala njegovemu klicu, James je zbral 32 točk, Wade po slabšem začetku 24, Bosh pa je 16 točkam dodal še 15 ujetih žog.

"Precej časa je minilo, odkar so vsi trije nazadnje igrali skupaj. Igrali so kot se za zvezdnike all star spodobi in to je tisto, kar ekipa od njih pričakuje," je o omenjeni zvezdniški trojici povedal njihov soigralec Shane Battier.

"Bili smo potrti, a smo se odzvali izzivom. Dobra stvar je, da ko so zadevali, nismo obupali. Popravili smo napad in pričeli polniti njihov koš. Odlična ekipa so, zato se bomo morali še kako potruditi v vsaki igri in vse do konca bo potrebno trdo delati," pa je dejal James.

Kevin Durant je zbral 32 točk, a je zgrešil enega od odločilnih metov, ki bi na koncu izenačil srečanje. Oklahoma je sicer ves čas tekme zaostajala za Miamijem, proti takšni ekipi pa je zmeraj težko loviti zaostanek. Russell Westbrook je tekmo končal s 27 točkami, osmimi ujetimi žogami in sedmimi podajami, a je iz igre metal povprečnih 10-25.

"To je bila tekma. Ne moremo dobro igrati, če začnemo tekmo 18:2. Takšnega zaostanka si ne smemo več privoščiti, sploh pa ne doma. To moramo popraviti," pa je po tekmi dejal Durant.

Serija se zdaj seli v Miami, kjer bodo naslednje tri tekme, prva v noči na ponedeljek.

Liga NBA, finale, druga tekma:

Oklahoma City Thunder : Miami Heat 96:100 /1:1/
Durant 32, Westbrook 27; James 32, Wade 24

// - izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.