Šport > Košarka
56 ogledov

James o razlogih za poraz

lebron james EPA
LeBron James je poraz Cleveland Cavaliers v finalu lige NBA proti Golden State Warriors, ki so osvojili prvi naslov po letu 1975, povzel s štirimi besedami: ''Zmanjkalo nam je talenta.''

Golden State Warriors so po neprepričljivem uvodu v finalno serijo letošnje sezone lige NBA strnili svoje moči in po šestih tekmah vendarle upravičili vlogo favorita ter osvojili četrti naslov v zgodovini franšize in prvega po natanko štirih desetletjih.

Konjenikom, ki so se v finale najmočnejše košarkarske lige na svetu uvrstili drugič, ni mogel pomagati niti izjemni LeBron James, ki je v finalni seriji v povprečju dosegal 35.8 točke, 13.3 skoka in 8.8 podaje na tekmo.

lebron james stephen curry | Avtor: EPA EPA
Cavaliers v finalu niso mogli računati na Kyriea Irvinga in Kevina Lovea, pretežni del sezone in končnice pa je izpustil tudi Anderson Varejao. Prav poškodbe so po mnjenju prvega zvezdnika ekipe krojile razplet finalne serije, v kateri je Cleveland povedel z 2:1 v zmagah, Bojevniki pa so odgovorili s tremi zaporednimi in Jamesu prizadejali četrti poraz v finalih lige NBA.

''Poskušali smo po najboljših močeh nadomestiti fante, a preveč talenta je posedalo v oblekah,'' je povedal James in dodal: ''Košarko spremljam že dolgo in sem poznavalec zgodovine. Ne poznam nobene druge ekipe, ki bi se v finale uvrstila brez dveh udeležencev tekme All-Stars. Nobena mi ne pride na pamet. Ne vem, če se je to kdaj zgodilo.''

Ameriški košarkar je zaigral v šestem finalu, drugem s Clevelandom, njegov izkupiček pa znaša dva šampionska prstana in poker porazov. ''Pogosto sem igral v končnici in poznam situacijo z obeh strani. V končnici je pomembna predvsem ena stvar: moraš ostati zdrav. V pravem trenutku moraš igrati dobro. Potrebuješ tudi nekaj sreče,'' meni eden najboljših košarkarjev vseh časov.

''Pokrivati LeBrona James je verjetno najtežja naloga v košarki,'' je povedal trener Golden Statea Steve Kerr, sicer nekdanji soigralec Michaela Jordana.

Jamesov met iz igre je v finalni seriji znašal le slabih 40 odstotkov, kar je dodobra oklestilo strelsko formo Clevelanda. ''Ne maram, kadar sem tako neučinkovit. Ne uživam v tem. Ni mi všeč, da moram preigravati več sekund, medtem ko ekipa čaka, da bom zadel. Na zadnji tekmi smo imeli 14 asistenc. Devet je bilo mojih. To ni zmagovalna košarka,'' je priznal 30-letnik

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.