Šport > Košarka
22 ogledov

James poslal 'sporočilo' Trumpu

lebron james EPA
Košarkarski zvezdnik LeBron James je protestno zavrnil nastanitev v hotelu, ki nosi ime po nedavno izvoljenem ameriškem predsedniku Donaldu Trumpu.

Eden od največjih športnih zvezdnikov onstran velike luže, košarkar LeBron James, med predsedniškimi volitvami veliki podpornik poražene demokratske kandidatke Hillary Clinton, je zavrnil namestitev v hotelu na Manhattnu, ki nosi ime po novoizvoljenemu predsedniku Donaldu Trumpu. O protestu poroča ameriška športna medijska mreža ESPN.

Moštvo Cleveland Cavaliers bo v sredo v elitnem poklicnem severnoameriškem košarkarskem prvenstvu NBA gostovalo v New Yorku pri moštvu Knicks, za katerega igra tudi Mariborčan Saša Vujačić. Še pred tem pa je superzvezdnik James, eden izmed najbolj plačanih afroameriških športnikov, poskrbel za nepričakovano promocijo tekme.

James, ki si je zaradi svoje silne premoči pod obročema prislužil vzdevek kralj James, je namreč protestno, skupaj s še nekaterimi soigralci, med bivanjem v velikem jabolku odklonil prenočiti v hotelu Trump SoHo na Manhattnu.

Gre sicer za prestižni licenčni hotel s kar 46 nadstropji, ki so ga odprli leta 2010 in v skladu s sporazumom o licenci nosi ime po Donaldu Trumpu, nepremičninskemu mogotcu in novoizvoljenemu predsedniku Združenih držav. Moštvo lige NBA iz Clevelanda ima sicer s hotelom sklenjeno pogodbo, na podlagi katere so v njem med gostovanji v New Yorku nastanjeni njihovi košarkarji.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.