Šport > Košarka
31 ogledov

James s 40 točkami preveč za Bojevnike

lebron james cleveland cavaliers EPA
Košarkarji Cleveland Cavaliers so v velikem finalu severnoameriške lige NBA pod domačima obročema slavili zmago s 96:91 proti tekmecem iz Oaklanda Golden State Warriors.

Za novo izjemno predstavo je v veliko veselje domačih navijačev poskrbel superzvezdnik LeBron James, ki je bojevnikom nasul kar 40 točk, učinkovit pa je bil tudi v bojih pod košem, saj je vpisal še 12 skokov, soigralcem pa je pomagal tudi z osmimi podajami, štirimi ukradenimi žogami in dvema blokadama.

"Delam tisto, kar se od mene tudi pričakuje, želim pomagati moštvu in narediti prav vse, kar je v moji moči za zmago," je v izjavi ameriškim medijem po tekmi razlagal James, ki so mu statistiki lige NBA izračunali, da je njegovih 123 točk, ki jih je dosegel na prvih treh tekmah letošnjega finala končnice prvenstva nov rekord lige NBA. James je bil namreč še tretjič zapored najučinkovitejši konjenik pod obročema, tako po uspešnem zbiranju točk, kot tudi po drugih elementih košarkarske igre.

"V tem trenutku me statistike kaj malo zanimajo. Seveda, da je lepo slišati o rekordih. Tisto, kar me zanima, je ta veliki trenutek, ko se borimo za največjo lovoriko v velikem finalu lige NBA in ko so moji soigralci odvisni od moje pomoči in mojega učinka. To, da me soigralci potrebujejo, je tisto, kar v tem trenutku največ šteje," je še dodal prvi mož ekipe iz Clevelanda.

Iz začetne peterke konjenikov je Avstralec Matthew Dellavedova dal 20 točk, Tristan Thompson pa je v statistiko tekme vknjižil 10 točk in 13 skokov. Pri gostih je Stephen Curry dosegel 27 točk, šest skokov in šest podaj.

Ekipa Cavaliers je na polovico poti do velikega cilja, od zmagoslavja in prvega naslova šampionov najmočnejšega klubskega košarkarskega prvenstva na svetu ju ločita le še dve zmagi. Cleveland bo z osvojeno lovoriko na novo spisal zgodovino športa v tem mestu, saj v Clevelandu že predolgih 51 let čakajo na konec suše, nazadnje so se s šampionskim naslovom daljnega leta 1964 okitili v moštvu Cleveland Browns, ko so osvojili titulo v ameriški nogometni ligi NFL.

Finalno serijo spremlja tudi zvezdnik Los Angeles Lakers Kobe Bryant. ''Cavs igrajo, kot da gre za življenje,'' je zapisal na Twitterju.

Naslednja tekma bo v četrtek znova v Clevelandu.

Liga NBA, finale, tretja tekma:

Cleveland Cavaliers : Golden State Warriors 96:91 /2:1/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.