Šport > Košarka
18 ogledov

Jamesu zaradi orožja prekipelo

lebron james EPA
Po Obami je sedaj tudi "kralj" James pozval Američane, naj si prizadevajo za strožje omejitve pri posedovanju orožja. Najbolj je Jamesa pa očitno prizadela smrt dojenčka v Clevelandu, ki je bil ustreljen v prsi.

Superzvezdniku severnoameriške košarkarske lige NBA LeBronu Jamesu je po najnovejšem šolskem strelskem pokolu na kolidžu v Oregonu in novih devetih smrtnih žrtvah prekipelo. Ikona moštva Cleveland Cavaliers je pozval k večjemu nadzoru nad uporabo in nošnjo strelnega orožja, češ da v ameriški družbi ni prostora za orožje.

"Ne, za orožje ni prostora," je dejal košarkarski kralj James, ki ga smrt nedolžnih ljudi ni pustila neprizadetega in se je odločil sodržavljane pozvati, naj dvakrat premislijo preden posežejo po orožju. Zakonodajalca pa je pozval, naj sprejme omejitve za posedovanje strelnega orožja.

"Ne slepim se in vem, da ne bo mogoče odpraviti orožja, ampak tega je zdaj enostavno preveč zunaj. Če pa bi obstajalo nekaj pogojev ali kakšne kazni, tudi takšne za daljše časovno obdobje, ali pravila in predpisi za posedovanje in nošnjo orožja, legalnega ali ilegalnega, bi se ljudje sami pri sebi začeli spraševati," je predlagal James, ki se je na Twitterju spustil v vročo izmenjavo mnenj, zgrožen tudi nad smrtjo petmesečnega dojenčka, ki je bil v njegovem domačem Clevelandu ustreljen v prsi.

"Tega je v zadnjem času enostavno preveč. V zadnjih štirih tednih so v Clevelandu ustrelili do smrti ali hudo ranili štiri otroke, mlajše od pet ali šest let. Za kaj takšnega enostavno ni prostora. Ni prostora za orožje. Ne le v Clevelandu, ampak v celotni državi. Vsi bomo le trpeli zaradi njega," je še poudaril James.

Na družabnem omrežju pa je Američane tudi pozval, naj pričakujejo več od samih sebe: "Dajte no, delajmo in bodimo boljši! Ne ujamite se v past. To ne more biti edina pot."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.