Šport > Košarka
73 ogledov

Jan Špan prva okrepitev Uniona Olimpije

Goran jagodnik, Jan Span in Dino Muric Žurnal24 main
Union Olimpija je začela s sestavo ekipe za sezono 2017/2018.

Union Olimpija je podpisala enoletno pogodbo s slovenskim organizatorjem igre Janom Španom (187 cm, 1992), ki je v pretekli sezoni nastopal za Zlatorog iz Laškega. Špan je v minuli sezoni bil med boljšimi igralci Lige Nova KBM, saj je za v povprečju dosegal 15,9 točke, 3,1 skoka in 3,6 podaje na tekmo.

Bivši reprezentant Slovenije v mlajših kategorijah (U16, U18 in U20) je že nastopal za Union Olimpijo v sezoni 2010/2011, ko v Ljubljano prestopil iz Litije. V košarkarski karieri je nastopal še za Geoplin Slovan, Maribor Messer, Portorož, Šenčur, preizkusil pa se je tudi v tujini (Rakvere Tarvas, Estonija).

"Jan si je s prikazanem v pretekli sezoni zaslužil, da znova obleče dres Uniona Olimpije. Zadovoljni smo, da smo se dogovorili in verjamem, da bomo od sodelovanja imeli korist oboji," je dejal trener Uniona Olimpije Gašper Okorn.

Matevž Zupančič, direktor Uniona Olimpije, pa je povedal: "Veseli nas, da smo se dogovorili za sodelovanje z Janom Španom. Glede na to, da je za Union Olimpijo že nastopal, ve v kaj se podaja in kakšni izzivi ga čakajo. Veselimo se sodelovanja z slovenskim igralcem, ki nam je obljubil zvestobo za prihodnjo sezono."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.