Šport > Košarka
44 ogledov

Jeklin bo direktor poljskih košarkarjev

Walter Jeklin je v minulih dveh sezonah delal na KZS. (Foto: Anže Petkovšek) Anže Petkovšek
Walter Jeklin, nekdanji košarkarski reprezentant in športni direktor slovenske izbrane vrste na svetovnem prvenstvu v košarki leta 2010, je postal generalni direktor poljske moške članske reprezentance.

41-letni Walter Jeklin, predsednik Polonie 2011, se je s Košarkarsko zvezo Poljske dogovoril za dolgoročno sodelovanje. "Vesel sem, da smo se s Košarkarsko zvezo Poljske dogovorili za dolgoročno sodelovanje, saj se vsi zavedamo, da se v kratkem času ne naredi ničesar. Zdaj moramo najprej izbrati trenerski kader in potem skupaj zarisati pot, po kateri bomo šli, ter sestaviti skupino igralcev, ki bo v roku treh do petih let v Evropi postala prepoznavnejša," je za spletno stran Košarkarske zveze Slovenije dejal Jeklin.

Nekdanji košarkar je v svoji karieri igral za Olimpijo, Krško, Hopse, Torun, Pruszkow, Spojnio Stargard, Polonio, Ovarense in Madeiro, nosil pa je tudi dres slovenske članske reprezentance. Zanjo je zbral 29 nastopov in 61 točk, dvakrat pa je nastopil tudi na evropskem prvenstvu (1997 in 1999). Po koncu tekmovalne kariere je med drugim opravljal tudi funkcijo atašeja slovenske moške izbrane vrste na evropskem prvenstvu v košarki 2009 na Poljskem.

"Njegove izkušnje in poznavanje poljske košarke govorijo zase. Walter je na Poljsko kot igralec prišel leta 1998, od takrat pa se je navadil na poljski slog košarke, spoznal igralce in trenerje. Leta 2006 je postal predsednik Polonie 2011 in bil eden izmed idejnih vodij projekta, ki je naravnost odličen in ki je bil v veliko pomoč razvijanju poljske košarke," je o Jeklinu povedal predsednik Košarkarske zveze Poljske, Grzegorz Bachanski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.