Šport > Košarka
57 ogledov

Jezerniki presenetili, poraz Dragića, zmaga Vujačića

goran dragić Profimedias
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu je Goran Dragić v noči na soboto doživel poraz, Saša Vujačić pa je slavil zmago. Lakers so visoko premagali Golden State.

Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić je v severnoameriški ligi NBA s svojim moštvom Miami Heat gostoval v Kanadi pri Toronto Raptors. Slednji so zmagali s 96:83, Dragić pa je v 36 minutah na parketu za goste dosegel 17 točk, pet skokov in pet podaj.

Medtem pa je v domači dvorani blestel DeMar DeRozan, ki v povprečju dosega po 35,8 točke na tekmo, Miamiju pa jih je nasul 34. To je bila zanj še peta zaporedna tekma z najmanj 30 točkami, kar pomeni, da gre za najboljši tovrsten niz na uvodu v sezono, vse odkar je Michaelu Jordanu uspelo v sezoni 1986/87 doseči vsaj 30 točk na šestih zaporednih tekmah. "Seveda sem slišal za ta Jordanov dosežek. Kar ne morem verjeti, kaj mi je uspelo," je dejal DeRozan.

Naslednja tekma košarkarje Miamija čaka šele v ponedeljek, ko bodo gostovali pri ekipi Oklahoma City Thunder.

Knicks zmagali v vetrovnem mestu

Tudi New York Knicks, katerih član je Saša Vujačić, so odigrali tekmo v gosteh pri Chicago Bulls. Newyorčani so zmagali s 117:103, Vujačić je na parket stopil za minuto, a je njegova statistika ostala prazna. Naslednjo tekmo bodo kratkohlačniki odigrali v nedeljo v domači dvorani, v goste pa prihajajo košarkarji Utah Jazz.

Dallas brez zmage in Dirka

Dallas Mavericks še naprej ostajajo brez zmage v novi sezoni lige NBA. A tokrat niso izgubili le tekme, Portland Trail Blazers so v gosteh zmagali s 105:95, temveč tudi prvega zvezdnika Nemca Dirka Nowitzkija, ki se je vnovič poškodoval. Osemintridesetletnik po polčasu ni več stopil na parket, saj si je obnovil poškodbo Ahilove tetive, tako da je ostal v slačilnici. "Šele čez nekaj dni, ko bo Nowitzki opravil vse zdravniške preglede, bo znano, kako resna je poškodba," je po tekmi dejal trener teličkov, Rick Carlisle.

Končan izjemen niz Curryja

Lanski finalisti prvenstva Golden State Warriors, ki so bili najboljša ekipa rednega dela lige, so doživeli še drugi poraz to sezono. Potem ko so klonili na svoji uvodni tekmi, so tokrat izgubili še na gostovanju v Staples Centru. Los Angeles Lakers so namreč vknjižili prepričljivo zmago s 117:97.

Lou Williams in Julius Randle sta vsak k zmagi jezernikov prispevala po 20 točk, novi trener Luke Walton pa je požel veliko zmago na svoji prvi tekmi proti nekdanji ekipi. Randle je točkovnemu zbiru dodal še 14 skokov, jezerniki pa so s pridom izkoristili porazno strelsko formo prvega zvezdnika bojevnikov, Stephena Curryja.

Curry, dvakratni najkoristnejši igralec (MVP) lige NBA, je zgrešil vseh deset metov za tri točke, s čimer je končal tudi izjemen niz 157 tekem, na katerih je zadel vsaj eno trojko. Curry je končal pri le 13 točkah, 11 podajah in osmih skokih.

Washington Wizards so s 95:92 premagali Atlanta Hawks, Brooklyn Nets pa so pred domačimi navijači s 95:99 izgubili proti Charlotte Hornets. Domač poraz do doživeli tudi Memphis Grizzlies; Los Angeles Clippers so jih ugnali z 99:88. New Orleans Pelicans so s Phoenix Suns igrali podaljšek, v katerem so bili uspešnejši gosti, ki so tekmo dobili s 112:111. Utah Jazz so s 86:100 izgubili proti San Antonio Spurs.

NBA, izidi:

Toronto Raptors - Miami Heat 96:87
Goran Dragić: 17 točk, 5 skokov, 5 podaj v 36 minutah za Miami.

Chicago Bulls - New York Knicks 104:117
Saša Vujačić: odigral 1 minuto za New York.

Washington Wizards - Atlanta Hawks 95:92
Brooklyn Nets - Charlotte Hornets 95:99
Memphis Grizzlies - Los Angeles Clippers 88:99
New Orleans Pelicans - Phoenix Suns 111:112*
Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers 95:105
Utah Jazz - San Antonio Spurs 86:100
Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 117:97

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.