Šport > Košarka
27 ogledov

Junak tekme zasluge pripisal Dragiću

Goran Dragić Toronto Raptors Miami Heat EPA
Košarkarji Miami Heat so na prvi pripravljalni tekmi pred začetkom nove sezone premagali Washington Wizards s 106:95.

Vročica iz Miamija je pod takritrko Gorana Dragića zabeležila prvo zmago pred začetkom rednega dela košarkarske sezone v ligi NBA.

Slovenski reprezentant je po pričakovanjih tekmo začel v začetni peterki in na parketu preživel 21 minut. Dosegel je devet točk, pet podaj, tri skoke, dve ukradeni žogi in blok. Z devetimi točkami je bil peti najboljši strelec svoje ekipe.

Največ zaslug za zmago Miamija gre Hassanu Whitesidu, ki je 20 točkam dodal še 13 skokov. Prav vse je dosegel v obrambi, podelil pa je tudi tri blokade. Ameriški center bo poskušal upravičiti bogato pogodbo, s katero naj bi v naslednjih štirih letih v dresu Miamija zaslužil 98 milijonov dolarjev.

Whiteside je tudi po zaslugi podaj slovenskega košarkarja dominiral znotraj rakete, srečanje pa je zaznamoval tudi hiter tempo Miamija, za katerega je bil znova v največji meri zaslužen Dragić.

Vročica je tako uresničila a napoved, da bo po odhodu Dwayna Wada in odsotnosti Chrisa Bosha gradila na hitrem napadu in tako poskušala izkoristiti atletske sposobnosti svojih košarkarjev.

Dragić in soigralci so zabeležili 55-odstotni met iz igre (43/78), dobro pa so metali tudi izza črte, saj so zadeli 11 od 23 poskusov. Luke Babbitt je tekmo končal s 14 točkami, Justise Winslow in Dion Waiters pa sta jih prispevala po 12.

''Fantje so si delili žogo in med nami je vladala dobra kemija. Dion Waiters je igral dobro Justise Winslow prav tako. Goran Dragić je prikazal nekaj dobrih potez, jaz sem samo zaključeval,'' je povedal Whiteside.

Babbitt je nekoliko presenetljivo dobil priložnost v začetni peterki in zaupanje trenerja upravičil z 12 točkami in petimi skoki. Waiters je svojemu strelskemu izkupičku dodal osem podaj.

Beno Udrih ni dobil priložnosti na parketu, domnevno zaradi težav s hrbtom.

Miami bo naslednjo pripravljalno tekmo odigral v soboto, ko se bo pomeril z ekipo Minnesota Timberwolves.

Vujačić izgubil proti raketam

Houston Rockets so s 130:103 ugnali New York, za katerega je Saša Vujačić v 10 minutah dosegel pet točk, tri podaje in ulovil eno žogo v skoku pod obročema. Kar 22 točk je za New York dosegel Kristaps Porzingis. Na nasprotni strani je z 28 koši blestel James Harden, dve manj je dosegel Ryan Anderson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.