Šport > Košarka
23 ogledov

Kaj bi bilo, če Ilievski ne bi zadel?

Vlado Ilievski bo napadal svoj drugi zmagovalni prstan v ligi NLB. (Foto: Boštja Boštjan Tacol
Na uradni spletni strani Evrolige so Union Olimpijo pred žrebom drugega dela tekmovanja opisali kot najbolj prijetno presenečenje prvega dela in zapisali nekaj ključnih točk o uspehu moštva.

Union Olimpija je eno od najbolj prijetnih presenečenj rednega dela tekmovanja Evrolige. Zanimivo bo videti, ali lahko vrhunsko formo obdržijo tudi v nadaljevanju, so pred današnjim žrebom skupin drugega dela tekmovanja v uvodu zapisali na uradni strani Evrolige. Veliko zaslug za napredovanje so pripisali Juretu Zdovcu, ki mu je uspelo igralce motivirati, hkrati pa so se poškodbe v velikem loku izognile košarkarjev, še posebej veteranov.

Kot ključno zmago so izpostavili 9. kolo in tekmo v Stožicah proti CSKA Moskvi. Z zmago so iz tekmovanja dokončno izločili ruskega velikana, hkrati pa obdržali stik z vrhom. Pri Euroleague.net izpostavljajo tudi dejstvo, da je Olimpija med vsemi moštvi na parketu preživela največ časa. Dve tekmi sta se končali po podaljšku, ena pa šele po dveh podaljških. Olimpija je dobila kar dve od treh podaljšanih tekem, njeno moč v končnicah pa kaže tudi podatek, da zeleno-beli nobene od šestih tekem niso dobili z več kot 10 točkami prednosti. Kot ključnega igralca izpostavljajo organizatorja igre Vlada Ilijevskega. Makedonec s slovenskim potnim listom je presodil tekmo proti Panathinaikosu v Ljubljani v 3. kolu, ki je bila ključna za nadaljevanje sezone. Olimpija je s to zmago Stožice spremenila v trdnjavo, pri Euroleague.net pa se sprašujejo, kaj bi bilo z Olimpijo, če Ilievski ne bi zadel koša za podaljšek.

Izpostavili so še novinca v evroligaškem tekmovanju, ameriškega veterana Kevinna Pinkneyja, ki je prvi strelec zmajev v Evroligi, vseeno pa se največja moč ljubljanskega moštva skriva v dvorani, ki je vedno polna, navijači pa je v Evroligi še niso zapuščali sklonjenih glav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.