Šport > Košarka
89 ogledov

Kaj se dogaja? Cedevita Olimpija še kar brez zmage v Eurocupu

Yogi Ferrell Cedevita Olimpija/Tine Ružič
Košarkarji Cedevite Olimpije tudi po četrtem krogu evropskega pokala ostajajo edina ekipa v skupini A brez zmage. Na gostovanju v Benetkah so morali priznati premoč ekipi Umana Reyer, ki je s 76:68 (20:15, 38:29, 58:49) zabeležila drugo zmago.

Košarkarji Cedevite Olimpije tudi po četrtem krogu evropskega pokala ostajajo edina ekipa v skupini A brez zmage. Na gostovanju v Benetkah so morali priznati premoč Umani Reyer, ki je s 76:68 zabeležila drugo zmago.

Ljubljančani so v Italijo zaradi zdravstvenih težav odpotovali z vsega desetimi igralci in bili brez pravih možnosti za uspeh. Cedevita Olimpija bo v naslednjem krogu po reprezentančnem premoru 22. novembra gostila ukrajinsko ekipo Prometej, ki je po štirih tekmah pri polovičnem izkupičku.

Izostanek hrvaških reprezentantov Karla Matkovića in Lovra Gnjidića ter slovenskega Zorana Dragića še naprej krojijo usodo Cedevite Olimpije, ki je na uradnih tekmah v tej sezoni v negativnem razmerju 4-5. V ligi Aba ima tri zmage in poraz, osvojila je slovenski superpokal, evropski pokal pa je zaenkrat njena neosvojljiva trdnjava.

Edina pozitivna stvar dvoboja v Benetkah je predstava Alena Omića pod obročema. V minutah je ujel kar 21 odbitih žog in s tem postal najboljši skakalec v zgodovini evropskega pokala po skupnem številu skokov. Yogi Ferrell je zbral 27 točk (trojke 5:12), štirinajst pa jih je prispeval Josh Adams (met iz igre 2:11).

Cedevita Olimpija Liga ABA Šport Olimpija končno prekinila črn niz porazov Teoman Alibegović 2. strelec vseh časov Šport Bivši reprezentant: Bili smo izjemni, a dali so nas v roke učitelju telovadbe košarka evropski pokal Cedevita Olimpija - Joventut Badalona Evropski pokal Šport Zmaji potonili še globlje, za točko ušli neslavnemu rekordu
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.