Šport > Košarka
5 ogledov

Kako bo po odhodu najboljših?

Pri Milwaukeeju veliko stavijo na novinca Brandona Jenningsa. Žurnal24 main
Naslednjo ekipo iz košarkarske lige NBA, ki vam jo bomo predstavili je Milwaukee Bucks. Zanimivo bo videti, kako se bodo znašli po odhodu Richarda Jeffersona in Charlia Villanueva?

Milwaukee je bil med letošnjim poletjem zelo aktiven, vse, še zlasti navijače, pa je najbolj presenetila novica o odhodu dveh najboljših strelcev iz pretekle sezone. Richard Jefferson ter Charlie Villanueva, slednji je klub zapustil kot prosti igralec, sta okrepila San Antonio oziroma Detroit. Po poškodbi se vračata odlični strelec Michael Redd ter 2,13 cm visoki avstralski center Andrew Bogut, kljub temu pa uvrstitvi ekipe v končnico strokovnjaki pripisujejo zelo majhne možnosti, predvsem zaradi izgube že omenjene udarne dvojice, s katerima so Bucks v lanski sezoni, sicer že petič zapored, zasedli šele peto mesto v centralni diviziji.

Brez pravih izkušenj
Uspehov željni navijači pa veliko upanja polagajo na novinca Brandona Jenningsa ter lanskoletnega rezervista Joeja Alexandra in si resnično želijo, da bi se oba razvila v odlične igralce. Nedvomno gre za dva zelo talentirana posameznika toda pomankanje izkušenj bi se lahko letos za ekipo iz Milwaukeeja izkazalo za usodno. "Brandon ni zgolj nek neznani mladenič. Opazoval sem ga že v srednji šoli in občudujem njegov pregled nad igro," je dejal trener Milwaukeeja John Hammond.

Nekoliko slabši vtis iz pretekle sezona pa bo poskušal popraviti lanskoletni osmi izbor na NBA naboru, Joe Alexander, ki je v povprečju dosegal manj kot pet točk na tekmo. Hammond verjame v 23-letnega krilnega igralca, še zlasti pa je pohvalil njegovo odločnost: "Najbolje pri Joeju je to, da ja za napredek pripravljen narediti praktično vse."

Igro bodo gradili na povratnikih

Medtem ko je prihodnost franšize v rokah Jenningsa ter Alexandra, pa bosta morala za njeno sedanjost poskrbeti predvsem povratnika Redd and Bogut. Redd se vrača po poškodbi kolenskih vezi, medtem ko je imel Bogut težave s hrbtom, svojim soigralcem pa sta v pretekli sezoni pomagala na manj kot štiridesetih tekmah. Hammond računa tudi na izdatno pomoč Luka Ridnourja ter prišlekov Warricka, Delfina ter Hrvata Ukića.


Vroče vprašanje:

Bo Brandon Jennings kos nalogi?
Čeprav se v moštvo Milwaukeeja vračata Michael Redd in Andrew Bogut, bo po odhodu Ramona Sessionsa nastala vrzel na mestu organizatorja igre. Kako se bo novinec Jennings znašel na tem položaju, bo verjetno največja skrb trenerja Scotta Skilesa

Pozor na novinca: Brandon Jennings, 10. izbor nabora
Jennings, letošnji deseti izbor na NBA naboru, prihaja v Milwaukee iz Italije. 20-letnik je nase opozoril zaradi svoje hitrosti ter odličnega pregleda nad igro. Z nekaj izkušnjami se lahko razvije v odličnega organizatorja igre.

Prišli: Hakim Warrick (Memphis), Ersan Ilyasova (FC Barcelona), Kurt Thomas (San Antonio), Walter Sharpe (Denver), Carlos Delfino(Toronto), Roko Ukic (Toronto)

Odšli: Charlie Villanueva (Detroit), Fabricio Oberto (Washington), Richard Jefferson (San Antonio), Malik Allen (Denver), Amir Johnson (Toronto), Sonny Weems (Toronto), Ramon Sessions (Minnesota)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.