Šport > Košarka
454 ogledov

"Kako Vujačić ne pozna Dragića?"

Marinko Dragić je spoznal tudi NBA-zvezdnike. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
V drugem delu pogovora je Marinko Dragić, oče košarkarskih reprezentantov Gorana in Zorana, spregovoril o vtisih iz lige NBA in svojih izkušnjah s košarkarji za volanom.

V končnici lige NBA je precej prahu dvignil slovenski "iskrivi" dvoboj Vujačić–Dragić, po katerem pa je prvi dejal, da Gorana sploh ne pozna.
Goran se, če kaj napravi v žaru borbe, po tekmi opraviči. Ne vem, kaj je želel Vujačić povedati s tem, da ga ne pozna … Skupaj sta bila vendar v reprezentanci. Ljudje smo različni. Goran je sicer velik prijatelj z Benom Udrihom, Rašem Nesterovićem, Primožem Brezcem. Redno se slišijo po telefonu. Za državo vedno igra s srcem. Nikoli ni izsiljeval. Kar mu trener odredi, to igra. Noče biti glavni. Nikoli mu ni bilo žal, da ni bil v prvi peterki, kar pa ne pomeni, da si tega ne želi. Vendar iz tega ne dela drame.

Marinko Dragić je po poklicu šoferski inštruktor in pri njem so se naučili volan vrteti številni košarkarji. "Jaka Daneu, Urša Žen, Rankica Šarenac, Blaž Črešnar, Gašper Vidmar in še številni drugi," je naštel. "Nekoč je Gašper Vidmar, ki ima zelo veliko nogo, naenkrat pritisnil tako stopalko za zavoro in plin. Avto je 'zatulil', speljal pa seveda ni."

Kaj lahko stori naša reprezentanca v Turčiji?
Gotovo bo prišla v drugi krog. Za naprej pa je vse odvisno od ene tekme.

Kakšni so bili Zoranovi vtisi glede priprav, ki jih je v članski izbrani vrsti opravil prvič?
On vedno daje vse od sebe. Težko bo. Če pride med 12 igralcev za SP, bo super. Popraviti mora še met. Malce ga je še strah, saj je prvič v članski izbrani vrsti. V mlajših kategorijah je igral zelo dobro.

Kako je bilo na obiskih Gorana v Phoenixu?
Večkrat smo bili tam. Obiščemo ga na primer za božič in novo leto. V Arizoni je izjemno vroče – pri nas minus, tam pa plus 25 stopinj. Za ogled znamenitosti nismo imeli časa, enkrat pa je Goran tudi zbolel, ko smo nameravali iti. Od zanimivejših srečanj smo gledali LA Lakers in Spurs. Gledalci ne navijajo kot pri nas, ampak bolj pijejo in jedo. Končnica pa je druga pesem. Tedaj res močno navijajo.

Vam je Goran predstavil tudi soigralce?
Da, vse. Steva Nasha, Shaquilla O'Neala, Granta Hilla … Z njim je najboljši prijatelj, hodi k njemu na kosilo, veliko se družita. Prostega časa nima veliko, občasno gre v kino. Vseskozi imajo tudi neke prireditve, obiskujejo šole … Dogaja se!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.