Šport > Košarka
2 ogledov

Kalvarija se nadaljuje: 41. poraz sezone

New York Knicks Derek Fisher Reuters
Najslabše moštvo lige NBA New York Knicks je na tekmi z Golden State Warriors vpisalo še 41. poraz v letošnji sezoni.

Košarkarji moštva New York Knicks so tudi uradno najslabše moštvo v tej sezoni severnoameriške lige. Kratkohlačniki so pod domačima obročema vpisali še 41. poraz, tretjega zaporednega, ter z vsega desetimi zmagami na 51 tekmah kot najslabše moštvo pristali povsem na repu razpredelnice lige NBA.

V tej sezoni zelo dobro razpoloženo moštvo Golden State Warriors je bilo za razglašene košarkarje iz New Yorka enostavno prevelik zalogaj. Bojevniki so slavili s 106:92 ter kot prvo moštvo Zahoda v tej sezoni vpisali 40 zmag. Dve zmagi več ima le vodilna ekipa vzhodne konference Atlanta Hawks.

Za novo zmago bojevnikov, Golden State je slavil štirikrat na zadnjih petih tekmah, je Stephen Curry dosegel 22 točk, Draymond Green pa je statistiko obogatil z 20 točkami in 13 skoki. Trener New Yorka je proti ekipi Warriors spočil zvezdnika Carmela Anthonyja.

Nowitzki vodil teličke

V derbiju četrte in pete ekipe Zahoda so Dallas Mavericks na krilih nemškega centra Dirka Nowitzkega in Chandlerja Parsonsa nadoknadili zaostanek in premagali Portland Trail Blazers po podaljšku s 111:101. Nowitzki je zadel 25 točk, tudi odločilno trojko 20 sekund pred sireno za podaljšek. V podaljšku pa je pod obročema zagospodaril Parsons, ki je deset od skupno dvajsetih točk dal po koncu rednega dela tekme. Dvajset točk je prispeval tudi Monta Ellis.

"Prav takšno tekmo smo potrebovali, ko smo dokazali svojo vrednost s preobratom in to proti tako dobremu tekmecu v boju za končnico," je bil vesel Parsons. Igralci Portlanda so izgubili kar 24 žog.

Biki na krilih Gasola boljši od pelikanov

Chicago Bulls so s 107:72 premagali domače moštvo New Orleans Pelicans, ki so na tekmi po trdem pristanku na parketu s poškodovano ramo ostali brez udeleženca tekme all-star Anthonyja Davisa. Španski veteran Pau Gasol je bil najboljši v majici gostov z 20 točkami in 15 skoki.

Washington Wizards so s 114:72 premagali Brooklyn Nets ter prekinili črn niz petih zaporednih porazov. Zmago so vpisali tudi košarkarji Milwaukee Bucks, ki so s 96:93 ugnali Boston Celtics. Moštvo Philadelphia 76ers je bilo z 89:81 boljše od Charlotte Hornets, Utah Jazz pa s 102:90 od Sacramento Kings.

Liga NBA, izidi:

New Orleans Pelicans : Chicago Bulls 72:107
Washington Wizards : Brooklyn Nets 114:77
New York Knicks : Golden State Warriors 92:106
Philadelphia 76ers : Charlotte Hornets 89:81
Dallas Mavericks : Portland Trail Blazers 111:101*
Milwaukee Bucks : Boston Celtics 96:93
Utah Jazz : Sacramento Kings 102:90

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.