Šport > Košarka
7 ogledov

Kam (ne) odhaja James

Prihodnost LeBrona Jamesa ostaja neznanka. Žurnal24 main
Vprašanje, kje bo LeBron James nadaljeval kariero, je neznanka. Zaenkrat je trdno zasidran pri Cleveland Cavaliersih, kljub temu pa se že porajajo ugibanja o nadaljevanju njegove kariere.

Vprašanje, kje bo LeBron James nadaljeval kariero, ko mu poteče pogodba s sedanjim klubom, se pri košarkarskih navdušencih poraja že nekaj časa. Glavni akter zgodbe molči in s tem podpihuje domišljijo tistih, ki jih s svojimi veščinami navdušuje. Pogodba s Cleveland Cavaliersi Jamesu poteče leta 2010.

LeBron si je v Ohiu ustvaril poseben status in ima posebno mesto v srcih navijačev. Nevarnost, da se bo nekoč odločil za bolj prestižno moštvo, v katerem bi lahko uresničil športne cilje, je vseskozi v zraku. Odmevala je predvsem njegova odločitev, da pogodbo le za malenkost podaljša in da lahko moštvo leta 2010 zapusti. Ugibanja o njegovi prihodnosti so se pojavila že takoj po NBA-izboru. Takrat so vzniknile govorice, da bi mu nekateri pokrovitelji plačali večjo vsoto denarja, če bi igral v bolj uglednem klubu.


Morda Jamesa mika, da bi odšel drugam. © Reuters

 
Če bi se James preselil v New York in tam osvojil naslov prvaka, bi bil deležen kraljevskih časti. Osvojitev naslova s Clevelandom pa bi Jamesu prinesla status božanstva. Cleveland je namreč izjemno lačen športnih uspehov, ki še edini lahko dvignejo moralo mesta, ki se neprestano sooča z ekonomskimi problemi. V kombinacijah za naslednjo postajo v karieri se pojavljajo tudi Netsi iz New Jerseyja . Tja bi ga lahko popeljalo prijateljstvo s Shawnom Carterjem, bolj znanim pod imenom Jay-Z . Veliko ljudi namiguje, da si LeBron James zdaj poleg košarkarskih uspehov želi tudi blišča in slave v svetu "drznih in lepih". Teorija je dokaj luknjičasta, klub temu pa dopuščamo možnost, da se ljudem, ki letijo tako visoko po zraku, od višine kdaj tudi zvrti.

 

LeBron James

Rojen: 30. 12. 1984
Višina: 2,03 cm
Teža: 113,4 kg
Povprečno št. točk na tekmo: 27,3
Št. sezon v ligi NBA: 5

Luči velemesta so morda še bolj vabljive. New York se pripravlja na prenovo ekipe, ki je kljub velikemu vložku v lanski sezoni dosegla zgolj 23 zmag. V Madison Square Gardenu načrtujejo lov na Chrisa Bosha in Dwayna Wada , v najboljšem primeru bi se dvojici nato leta 2011 pridružil še James.

V zadnjem času so se ob selitvi mnogih zvezdnikov lige NBA pojavila ugibanja o morebitnem odhodu najsvetlejše zvezde ameriških igrišč na staro celino. Cena, ki bi igralca zvabila iz domovine, je postavljena izredno visoko. 50 milijonov dolarjev na sezono bi bilo dovolj. To pa je veliko denarja tudi za bogate grške ladjarje, kot sta brata Panagiotis in George Angelopoulos , ki sta polovična lastnika Olympiacosa .

Dejstva bodo znana šele čez dve leti, do takrat pa uživajte v igri.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.