Šport > Košarka
24 ogledov

Kaos zaradi Jordanovih superg v ZDA

Air Jordan superga Indianapolis ZDA Youtube
Dan pred začetkom sezone v ligi NBA je izgrede po celotnih Združenih državah Amerike povzročil igralec, ki je že dalj časa v pokoju. Povratek legendarnih superg Michaela Jordana na prodajne police je nameč po trgovinah od Washingtona do Georgie povzročil pravi kaos.

V Seattlu so morali policisti uporabiti celo solzivec, da so pomirili kakšnih 20 vročekrvnih kupcev, ki so se začeli pretepati v eni izmed trgovin. Ljudje so se pred vrati prodajaln začeli zbirati že okrog polnoči, tarča pa je bila le ena: za božič domov prinesti Nikejeve superge Air Jordan, katerih legendarni retro model so prvič po 16 letih spet vrnili na prodajne police.

Težave so se začele pojavljati tudi drugod po državi. Za 138 evrov vreden par čevljev je bila ena oseba v Jersey Cityju celo zabodena, potem ko so se kupci pred eno izmed trgovin začeli prerivati. 20-letnik naj ne bi bil v življenjski nevarnosti. V Georgii so morali policisti vlomiti skozi vetrobransko steklo avtomobila, potem ko je neka ženska na sedežih pustila dva mala otroka. Aretirali so jo po povratku do avtomobila. V kalifornijskem Richmondu je bilo slišati celo strel, a se je kasneje izkazalo, da ni bil povezan s supergami.

"Air Jordanke" imajo že dolgo in nevarno zgodovino. Ljudje so zanje v preteklosti že ropali in tudi ubijali. Vse od prvega izdelanega para na sredi 80. let prejšnjega stoletja so postale kulten predmet za vsakega košarkarskega navdušenca, nekateri jih mrzlično tudi zbirajo. Model, ki se je vrnil na police, je črno-bela superga, ki jo je Jordan nosil na višku svoje moči s Chicago Bulls leta 1995. Pred mnogimi nakupovalnimi centri, denimo v Indianapolisu (video spodaj), so kupce do avtomobilov zaradi varnosti pospremili policisti. Božični duh na višku. V zibelki demokracije.

Takole so kupci v Indianapolisu odtrgali vrata in hodili po sodržavljanih:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.