Šport > Košarka
2819 ogledov

Kar je Jordan storil pred rojstnim dnem, si zasluži globok poklon

Michael Jordan Epa
Čudovita gesta enega najbolj priljubljenih športnikov vseh časov.

Šestkratni prvak lige NBA Michael Jordan, ki bo v petek dopolnil 60 let, je osebni praznik obeležil z rekordno donacijo dobrodelni organizaciji Make-A-Wish.

Air Jordan, ki tudi dve desetletji po upokojitvi še vedno velja za najboljšega košarkarja vseh časov, je v dobrodelne namene za pomoč bolnim otrokom podaril okroglih deset milijonov dolarjev. 

Gre za največjo donacijo s strani posameznika v 43-letni zgodovini omenjene dobrodelne organizacije.

"Zadnjih 34 letih mi je bilo v čast sodelovati z organizacijo Make-A-Wish, razveseljevati otroke in prinašati nasmeške na njihove obraze," je v izjavi sporočil legendarni MJ.

Michael Jordan | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Začetki njegovega sodelovanja z organizaciji Make-A-Wish segajo v leto 1989, na več kot tri desetletja trajajoči skupni poti pa je pomagal izpolniti na stotine želja otrokom po vsem svetu.

Z rekordno donacijo želi svoje prijatelje in znance vzpodbuditi, naj tudi oni prispevajo za dober namen.

"Ne morem si predstavljati boljšega rojstnodnevnega darila, kot da se mi pridružite pri podpori organizacije Make-A-Wish, da bo lahko sleherni otrok izkusil čarobnost uresničene želje," je sporočil Air Jordan. 

Michael Jordan | Avtor: Profimedia Profimedia

Za svojo velikodušnost si je aktualni lastnik NBA moštva Charlotte Hornets prislužil številne pohvale.

"Vsi poznajo Michaelovo zapuščino na košarkarskem igrišču, toda njegova dosledna dejanja izven igrišča, o katerih se ne govori prav dosti, so tista, zaradi katerih je Michael prava legenda za družine in širšo skupnost Make-A-Wish. To, kar je naredil za nas ob svojem rojstnem dnevu, je odraz njegovega značaja in predanosti temu, da bi izboljšal življenja kritično bolnim otrokom," je sporočila predsednica in izvršna direktorica organizacije Leslie Motter.

Michael Jordan je v sodelovanju z Nikejem samo v letu 2022 zaslužil več kot 256 milijonov dolarjev, kar je skoraj trikrat toliko kot v 15-letni karieri NBA košarkarja (90 mio. $).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.