Šport > Košarka
28 ogledov

Kareem užaljen, ker (še) nima kipa

Žurnal24 main
"Zelo sem užaljen, ker se očitno mojih dosežkov in prispevka k uspehom Lakersov ne upošteva." To so ostre besede Abdula-Jabbarja. Želi si kip v Staples Centru, kakršnega imata Johnson in West.

Bill Russell, ki je v 50. in 60. letih z Boston Celtics osvojil 11 šampionskih prstanov, bo v Bostonu dobil svoj kip. Novica je sprožila vrsto pogovorov, kdo od legend lige NBA bi si že zaslužil takšen poklon. V Staples Centru v Los Angelesu ga denimo že imata Magic Johnson in Jerry West, ne pa tudi še ena velika legenda tega kluba Kareem Abdul-Jabbar. In prav on se je zdaj oglasil. Užaljen je, ker njemu kipa še niso postavili! Zanje je igral med letoma 1975 in 1989 in pomagal do petih naslovov prvaka. Kareema, ki je nastopil na 19 All Star tekmah, tako kar razumemo.

"Res ne razumem. Ali so me prezrli ali pa mislijo, da nisem bil nič posebnega. Ne bom ugibal, zakaj, a vsekakor nisem srečen. Čutim se prikrajšanega," se je presenetljivo ostro za ESPN iz Los Angelesa izpovedal Abdul-Jabbar. Ko ga je več drugih medijev prosilo za pojasnitev teh besed, je v sporočilu za javnost zapisal še odločneje: "Zelo sem užaljen, ker se očitno mojih dosežkov in prispevka k uspehom Lakersov ne upošteva. Očitno pet naslovov ni dovolj, da bi bil del zgodovine Lakersov."

Iz tabora Los Angeles Lakersov so se že odzvali in pomirili užaljenega nekdanjega All Star košarkarja. "Zdajšnje vodstvo Lakersov je v Staples Centru 11 let in v tem času smo postavili kipa dveh nekdanjih igralcev. Nimam namena vsako leto postaviti enega kipa, nimam nekega urnika. Ko pa se bomo odločili za tretji kip ene od legend Lakersov, bo to Kareem in to smo mu tudi že povedali. Ponavljam: ne vem pa, kdaj to bo, mogoče naslednje leto ali čez nekaj let," je zapisal tiskovni predstavnik kluba John Black.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.