Šport > Košarka
33 ogledov

Kazen za preprodajalce kart Olimpije

null Žurnal24 main
Tržni inšpektorat Republike Slovenije je zaustavil preprodajo kart za tekme Uniona Olimpije na spletnih straneh Bolha.com. Uporabniki so že našli nov način trgovanja.

"Od skrbnika spletnih strani Bolha.com smo zahtevali, naj vse oglase, ki ponujajo nakup vstopnice za paket treh evroligaških tekem Uniona Olimpije v Top 16 po višji ceni od uradne, izbrišejo," nam je sporočila Andrejka Grlić s Tržnega inšpektorata Republike Slovenije (Tirs).

Cena
Uradne cene paketa vstopnic za tekme Olimpije v Top 16 so bile od 30 (dijaki, študenti, upokojenci) do 450 evrov za tiste, ki so si želeli tekmo ogledati s prve vrste ob parketu. Na portalu Bolha.com so bile dijaške vstopnice vredne tudi 200 evrov.

Čakajo na podatke
Preprodajalce po njenih besedah čaka kazen v višini od 208,64 evra do 1.893,62 evra. Ker iz podatkov, ki so navedeni v oglasih, ni možno ugotoviti identitete prodajalcev, so pri Tirsu od upravljalca spletne strani Bolha.com že zahtevali, naj jim posreduje vse podatke o uporabnikih, ki so vstopnice preprodajali. "Po prejemu podatkov o prodajalcih bomo zoper njih uvedli inšpekcijski postopek in ustrezno ukrepali," je dodala Grlićeva, glavna tržna inšpektorica pri nas.

Zdaj po dogovoru
Na Tirsu so ugotovili, da je bilo na spletnem portalu Bolha.com kar 68 uporabnikov, ki so pod različnimi imeni ponujali vstopnice za drugi del evroligaških tekem v dvorani Stožice, in to po znatno višji ceni od uradnih. Vsi uporabniki so tako kršili zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno iz leta 2007. Uporabniki portala Bolha.com so se po umiku spornih oglasov že znašli in pod polje cena pripisali "Po dogovoru".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.