Šport > Košarka
21 ogledov

Kazlauskas zapustil Kitajce

Jonas Kazlauskas je zapustil kitajsko košarkarsko klop. Žurnal24 main
Kitajsko košarkarsko klop je po štirih letih zapustil Litovec Jonas Kazlauskas, ki je svoj odstop najavil že po četrtfinalnem porazu Kitajcev proti Litvi na olimpijskih igrah v Pekingu.

Litovec Jonas Kazlauskas, ki je štiri leta vodil kitajsko košarkarsko izbrano vrsto, je že med olimpijskimi igrami v Pekingu po četrtfinalnem porazu Kitajcev z 68:94 proti Litvi dejal, da ne bo več opravljal te naloge, danes pa je tudi uradno odstopil. Na selektorski klopi ga bo nasledil dosedanji pomočnik Guo Shi Qvang. Kazlauskas se je proslavil v Žalgirisu iz Kaunasa, s katerim je med letoma 1994 in 2000 osvajal številne naslove, med drugim tudi naslov evropskega klubskega prvaka leta 1999. Kot selektor litovske reprezentance je na treh OI od leta 1996 do 2004 (Atlanta, Sydney in Atene) osvojil dve bronasti olimpijski medalji, pred odhodom na Kitajsko pa je bil tudi prvi mož stroke v Lietovas Ritasu in atenskem Olympiakosu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.