Šport > Košarka
11 ogledov

Kdo je v NBA vroč in kdo hladen

LeBron James in Zydrunas Ilgauskas
1/28
Žurnal24 main
Za moštvi lige NBA je četrtina sezone 2010/2011. Kdo igra dobro, kdo preseneča? Katere ekipe so razočarale? Komu najbolje kaže v dirki za MVP-ja? In kdo navdušuje med novinci? Poglejmo.

Top 5 ekip. 1. San Antonio Spurs (18-3): izkušena trojica Tony Parker, Tim Duncan in Manu Ginobili spet igra kot v sezonah s šampionskimi prstani, prebudil se je Richard Jefferson, Gary Neal in DeJuan Blair fantastično izkoriščata ponujene minute.

Top 5 ekip. 2. Boston Celtics (17-4): Kevin Garnett, Paul Pierce in Ray Allen še niso prestari, Rajon Rondo je v vlogi podajalca razred zase, Shaq O`Neal je več kot le adut s klopi, samo spet poškodovani Jermaine O`Neal se je izkazal za napako.

Top 5 ekip. 3. Dallas Maverics (17-4): po desetih zmagah v nizu jih vsi jemljejo zelo resno, Dirk Nowitzki izstopa, njihova največja moč pa so rezervisti – kogarkoli pošljejo v igro, zablesti (Ste pred mesecem dni vedeli, kdo je Ian Mahinmi?).

Top 5 ekip. 4. Los Angeles Lakers (16-6): odličen začetek, slabše nadaljevanje, Kobe Bryant, Lamar Odom in Pau Gasol so fantastični, Ron Artest, Derek Fisher in Steve Blake so pokazali manj od pričakovanj, čakajo vrnitev Andrewa Bynuma.

Top 5 ekip. 5. Miami Heat (15-8): že res, da je bil začetek slab, a v zadnjih dveh tednih blestijo, LeBron James, Dwayne Wade in Chris Bosh so se le ujeli in lahko sami nadomestijo manko robustnega centra, pravega playa in Udonisa Haslema.

Top 5 presenečenj. 1. New York Knicks (14-9): Amare Stoudemire bo premalo za vrnitev franšize med najboljše v ligi, smo trdili pred sezono, a na zadnjih 10 tekmah so devetkrat zmagali, ob odličnem Raymondu Feltonu so pozabili na željo po Chrisu Paulu in …

Top 5 presenečenj. 2. Landry Fields (New York Knicks): … tukaj je še novinec, za katerega nihče ni verjel, da bo tako hitro eksplodiral – na petih od zadnjih sedmih tekem je imel s točkami in skoki dvojnega dvojčka.

Top 5 presenečenj. 3. San Antonio Spurs (18-3): ekipo smo uvrstili kot najboljšo ta hip in tega si pred sezono res nismo mislili, saj so Parker, Duncan in Jefferson lani razočarali, na mladih pa v minulih sezonah tudi niso delali.

Top 5 presenečenj. 4. Indiana Pacers (10-10): Danny Granger kljub težavam s poškodbami igra zelo dobro, velikanski napredek pa je naredil center Roy Hibbert (15,4 točke in 8,5 skoka na tekmo) – je eden t. i. stealov na fantasy naboru.

Top 5 presenečenj. 5. Luis Scola (Houston Rockets): pravzaprav presenečenje le za Američane, mi smo vedeli, da lahko eksplodira (21 točk in 8,9 skoka na srečanje), če bo le dobil priložnost in jo je ob odsotnosti Jao Minga.

Top 5 razočaranj. 1. Sacramento Kings (5-15): če še trener ne ve, koga bi dal v prvo peterko, pač sledijo porazi – Beno Udrih bi moral biti nosilec igre, a v klubu vse stavijo na Tyreka Evansa in DaMarcusa Cousinsa, ki pa preveč nihata.

Top 5 razočaranj. 2. Minnesota Timberwolves (5-17): mladi in nadarjeni (na čelu s Kevinom Loveom in Michaelom Beasleyem), a zmag od nikoder, očitno brez enega ali dveh veteranov v NBA ne gre.

Top 5 razočaranj. 3. Los Angeles Clippers (5-18): trije izjemni mladeniči (Blake Griffin, Eric Bledsoe in Eric Gordon) ob poškodovanih veteranih Chrisu Kamanu in Baronu Davisu in slabi klopi sami ne morejo veliko.

Top 5 razočaranj. 4. Toronto Raptors (8-14): naj jim prosim nekdo prepove kupčkati z igralci, v zadnjih sezonah so naredili največ t. i. tradov med vsemi klubi v ligi, a niti eden ni obrodil sadov – ostajajo povprečni.

Top 5 razočaranj. 5. Milwaukee Bucks (8-13): lani najlepše presenečenje za zdaj ne kaže istih iger, Brandon Jennings izstopa po točkah in ne asistencah (pravi play manjka), Andrew Bogut se je uspešno vrnil, Ersan Ilyasova igra premalo.

Top 5 za MVP-ja. 1. Deron Williams (Utah Jazz): neverjetna konstantnost (21,8 točke, 10 podaj in 4,2 skoka na tekmo) in zanesljivost (proti Indiani imel 24 točk, 16 skokov in niti ene izgubljene žoge).

Top 5 za MVP-ja. 2. Dwight Howard (Orlando Magic): če nima težav z osebnimi, je dvojni dvojček skorajda neizbežen (20,9 točke in 12,1 skoka na tekmo) – proti Chicagu je imel 12 skokov, pet več kot Bulls skupaj.

Top 5 za MVP-ja. 3. Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks): prava leta, jedro ekipe in fantastična forma (24,9 točke in 7,4 skoka na tekmo), čeprav na kakšni tekmi nima strelskega večera, še ne pomeni, da izgubijo.

Top 5 za MVP-ja. 4. Chris Paul (New Orleans Hornets): podobno konstanten kot Deron Williams, a manjka kakšna res spektakularna tekma (15,7 točke in 10,5 podaje na tekmo).

Top 5 za MVP-ja. 5. Derrick Rose (Chicago Bulls): ekipo v vzponu vodi fantastično, ima navdušujočo statistiko (25,1 točke, 8,2 podaje in 4,3 skoka na tekmo) – kako pa bo, ko okreva Carlos Boozer?

V dirki za MVP-ja je treba omeniti še nekaj resnih kandidatov: Kobe Bryant (za zdaj več odgovornosti polaga na soigralce), Russell Westbrook (vroč, ker je na bolniški Kevin Durant), Rajon Rondo ...

Pau Gasol (a ko se vrne Andrew Bynum ...), Amare Stoudemire, Carmelo Anthony (trade se bliža) in LeBron James (24,1 točke, 7,3 podaje in 5,8 skoka na tekmo – Kralj ne bo kar tako predal prestola).

Top 5 novincev. 1. Blake Griffin (Los Angeles Clippers): za zdaj mu med novinci ni nihče kos, na 22 tekmah je imel 17 dvojnih dvojčkov, na zadnjih treh pa zanj "skromno" povprečje 17 točk in 12,6 skoka.

Top 5 novincev. 2. Landry Fields (New York Knicks): košarkar, ki je povsod, je branilec, a na zadnjih petih tekmah je imel vselej več kot 10 skokov (in te tekme so tudi zmagali), morda le še malo natrenira trojke.

Top 5 novincev. 3. John Wall (Washington Wizards): prvi izbor na naboru je sezono začel odlično, a nato je sledila lažja poškodba in odtlej njegova igra niha, povprečje 15,8 točke in 9 skokov na zadnjih petih tekmah ni slabo, odstotek meta (38%) pa je.

Top 5 novincev. 4. DeMarcus Cousins (Sacramento Kings): enkrat je v prvi peterki, enkrat ni, na zadnjih tekmah ob poškodbi Samuela Delemberta je in končno igra bolje (v povprečju 15,2 točke in 8 skokov na zadnjih štirih tekmah).

Top 5 novincev. 5. Eric Bledsoe (Los Angeles Clippers): ob Ericu Gordonu ne dobiva veliko priložnosti, pa še v igri preveč niha (enkrat ničla, drugič 15 točk), a zato dobro drži žogo (ni izgubljenih žog).

V igri za novinca leta sta v zadnjih dveh tednih vse bolj vroča še center Greg Monroe (Detroit Pistons) in branilec Gary Neal (San Antonio Spurs). Po odličnem začetku pa je padel Derrick Favors (New Jersey Nets).

Tako Žurnal24 z malček pomoči nba.com. In kdo so vaši vroči in hladni?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.