Šport > Košarka
22 ogledov

Kdo se bo "kupil", da bi postal prvak

Richard_Hamilton_Action - main Žurnal24 main
Celtics, Heat in Knicks potrebujejo okrepitve pod košem in na mestu organizatorja igre. Med njimi se bo v naslednjih dneh bila bitka za veterane, ki bodo odkupili svoje pogodbe in postali prosti igralci.

Čas prestopov je v ligi NBA v četrtek potekel, a to še ne pomeni, da se je menjavanje dresov že končalo. Nekaj veteranov bo v naslednjih dneh odkupilo svoje pogodbe in se pridružilo eni od ekip z možnostmi za prstan. Prvi je to (že v petek) storil center Leon Powe, nekaj podobnega pa je že januarja storil Peja Stojaković in se iz Toronto Raptorsov preselil v Dallas Mavericks.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Letos bo podpisovanje s prostimi igralci zelo zanimivo, saj več ekip, ki se spogleduje s šampionskimi prstani, potrebuje okrepitve na klopi, še posebej na položaju centra in organizatorja igre. Leon Powe, ki je bila leta 2008 kot rezervist z Boston Celtics že prvak, je letos za Cleveland Cavaliers odigral le 14 tekem, a zdaj se poškodbo kolena pocelil in si želi pravo priložnost. "Vidim se spet v Bostonu ali pa v kakšni drugi ekipi. Rad bi našel mesto v ekipi, ki bo igrala v končnici," pove Powe, za čigar usluge, da bodo zanimali tudi Miami Heati in Los Angeles Lakers.

Powu sicer ni bilo težko odkupiti svoje pogodbe, saj na leto zasluži "le" nekaj manj kot milijonov ameriških dolarjev. Kaj je denimo storiti Richardu Hamiltonu, ki po pogodbi lahko v naslednjih dveh sezonah zasluži do 25 milijonov dolarjev. Pri trenerju Detroit Pistonov je že več mesecev v nemilosti. Nikakor se niso uspeli dogovoriti za kupčijo, zdaj se Pistonsov lahko reši le še z odkupom pogodbe. In očitno v Detrotu nekaj res ne štima, saj je četrtkov trening bojkotiralo šest igralcev in kasneje kazensko niso nastopili na tekmi.

Gremo nazaj k igralcem za katere je skoraj 100-odstotno, da bodo odkupili svojo pogodbo (Chauncey Billups in Raymond Felton, ki sta se proti svoji volji izmenjala med Denver Nuggets in New York Knicks, očitno tega ne bosta storila). Najbolj zaželen bo center Troy Murphy. Iz New Jersey Netsov so ga dobili Golden State Warriors, ki pa nanj ne računajo. Celtics, Lakers, Heat, pa tudi Knicks bi se utegnili zanimati zanj. Heati že celotno sezono potrebujejo centra, Knicks tudi nimajo prave menjave na centrskem položaju, Celticsom so po odhodu Kendricka Perkinsa ostali pogosto poškodovani centri.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Lakersom bi sicer mnogo bolj prav prišel kak organizator igre, saj sta tako Derek Fisher kot Steve Blake letos veliko razočaranje. To bi lahko bil Mike Bibby, katerega so Atlanta Hawks poslali v Washington Wizards. Bibby si prvi svojih letih ne želi igrati v ekipi, ki je v fazi prenove, temveč dobiti morda še zadnjo priložnost za prstan. Tudi Celtics po odhodu Nata Robinsona in Marquisa Danielsa potrebujejo rezervnega branilca. Očitno bo kmalu prost tudi T. J. Ford, ki pri Indiani Pacersih ne igra že en mesec. Zanj se zanimajo predvsem Heati in Portland Trail Blazers.

Omeniti velja še trojico. Krilni košarkar Jared Jeffries pri Houston Rocketsih nima prihodnosti. Morda se vrne k Knicksom, za katere je igral v minulih sezonah. Zanimiv bi bil lahko tudi branilec Jason Kapono, ki je letos za Philadelphio 76ers odigral le 18 tekem. Bolj malo zanimanja pa je za centra Eddyja Curryja, ki je ta teden pristal pri Minnesoti Timberwolvesih, a se ga že odpustili. Bivši center Knicksov ima številne težave izven parketa in tako ni najbolj zanimiva tarča. Če bi se le spravil v formo, ga morda podpišejo njegovi domači Chicago Bulls ali celo Heati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.