Šport > Košarka
10 ogledov

Kdo so tarče Netsov in Knicksov?

NBA Raptors Knicks Chris Bosh
1/6
Žurnal24 main
Za 16 moštev se začenja končnica, za 16 spremembe, da bi bili prihodnje leto uspešnejši. Med slednjimi so tudi veliki klubi, kot so Nets in Knicks. V galeriji poglejte, kdo so njune zvezdniške tarče.

Šestnajst ekip lige NBA ima ta hip en sam cilj: osvojiti šampionske prstane. Drugih  16 pa že razmišlja o prihodnji sezoni. Med njimi je več velikih klubov iz vzhodne konference: New York Knicks (29 zmag), Detroit Pistons (27), Philadelphia 76ers (27), Washington Wizards (26) in najslabše moštvo med vsemi to sezono New Jersey Nets (70 porazov). Prvi so po mizi udarili 76ers. Trener Eddie Jordan bo bržkone že danes izgubil službo. Pistons so menjavo igralskega kadra začeli že predlani, a se jim za zdaj to še ni obrestovalo. Wizards so večino najboljših razprodali med sezono in bodo potrebovali kakšno leto, da se vrnejo med kandidate za končnico. Obe newyorški moštvi, Knicks in Nets, pa tja želita že naslednjo sezono. Realnejše možnosti imajo Kratkohlačniki, kjer Mike D'Antoni že eno leto gradi novo moštvo, medtem ko za Mrežice prioriteta ostaja selitev in izgradnja nove dvorane v Brooklynu.

Tako Knicks kot Nets bodo imeli to poletje močno sproščeno omejitev plač (salary cap) in bodo glavni tekmeci za podpis pogodbe s številnimi zvezdniki, ki jim po koncu te sezone poteče pogodba. Clevelandov LeBron James, Miamijev Dwyane Wade, Phoenixov Amare Stoudemire, Bostonov Ray Allen in Torontov Chris Bosh so tarča tako Kratkohlačnikov kot Mrežic. Dva od te peterice bosta skoraj zagotovo pristala skupaj pri Knicksih. Nets pa si obetajo dober ulov tudi na letošnjem naboru, kjer bo letos vrsta zelo zanimivih košarkarjev (predvsem z univerze v Kentuckyju, od koder bi lahko bil tudi morebitni prvi izbor John Wall). "Vsi bomo težko čakali poletje in gledali, s kom lahko podpišemo. V naši ekipi se obeta veliko sprememb, saj imajo od zdajšnjih igralcev pogodbo le še trije ali štirje," je po zadnji tekmi rednega dela dejal trener D'Antoni, ki se še ni odločil, ali bo obdržal Tracyja McGradyja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.