Šport > Košarka
28 ogledov

Kelti po ponižanju vstali iz pepela

boston celtics EPA
Košarkarji Boston Celtics so na tretji finalni tekmi vzhodne konference v gosteh premagali Cleveland Cavaliers in znižali na 1:2 v zmagah.

Čeprav so v petek izgubili s 44 točkami razlike in do konca sezone ostali brez prvega igralca Isaiaha Thomasa, so košarkarji Boston Celtics dobili tretjo tekmo konferenčnega finala na vzhodu lige NBA.

V gosteh so premagali aktualne prvake iz Clevelanda s 111:108 in rezultat v seriji na tri zmage znižali na 1:2. Zmagoviti koš oziroma trojko je v zadnji sekundi tekme dosegel Avery Bradley.

"Vsak od nas je moral narediti korak naprej in zapolniti vrzel ob izostanku Thomasa. V letošnji končnici nismo imeli dobrih strelskih večerov, tokrat pa se nam je odprlo in koši so prihajali iz vseh pozicij. Borili smo se do konca in zmagali," je zmagovalno taktiko opisal Marcus Smart, ki je bil s 27 točkami prava zamenjava za Thomasa.

Cleveland, ki je imel že 21 točk prednosti, je tako zapravil priložnost, da bi postavil rekord lige po zaporednih zmagah v končnici. Letos namreč do te tekme še ni izgubil, lani pa je v finalu prišel do naslova pa zaostanku 1:3.

"Nocoj se nam ni izšlo. Igrali smo dobro, vendar je bil tekmec še bolj natančen. Ko si enkrat v takšnem položaju, je jasno, da bo zmagala tista ekipa, ki bo imela zadnji met na tekmi," je povedal LeBron James, ki je tekmo končal pri 11 točkah in metu iz igre 4:13. V zadnji četrtini sploh ni dosegel koša.

Bolj razpoloženi so bili Kyrie Irving z 29 točkami, Kevin Love, ki je ob 28 točkah zbral deset skokov, ter Tristan Thompson (18).

V drugem polfinalu oziroma konferenčnem finalu na zahodu Golden State Warriors vodi proti San Antonio Spurs s 3:0.

Liga NBA, izidi:

Vzhod, finale:

Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 108:111
Cleveland vodi z 2:1 v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.