Šport > Košarka
16 ogledov

Kenyon Martin na Kitajsko ... Brez klavzule!

Kenyon Martin in Pau Gasol EPA
Od lockouta v ligi NBA je pobegnil še en košarkar – Denverjev Kenyon Martin se seli na Kitajsko k ekipi Xinjiang Flying Tigers. Za razliko od mnogih zvezdnikov, ki so se v tujino podali s posebno klavzulo, ki ob koncu lockouta dovoljuje povratek v ZDA, je Martin "obsojen" na igranje v kitajski ligi.

Košarkar Denverja Kenyon Martin je podpisal enoletno pogodbo s kitajskim moštvom Xinjiang Flying Tigers. "K-Mart", kot imenujejo 206 centimetrov visokega Martina, se bo v ZDA vrnil šele po koncu kitajskega prvenstva, saj v njegovi pogodbi ni klavzule, ki bi mu omogočila, da bi se po koncu lockouta v severnoameriški ligi NBA vrnil v Denver.

Martin je tretji igralec moštva iz Kolorada, ki si je v času lockouta v NBA našel nove delodajalce. Pred njim sta to storila Italijan Danilo Gallinari, ki je podpisal za milansko Olimpio, medtem ko bo Ty Lawson zaigral za litovski Žalgiris. Triintridesetletni Martin je v minuli sezoni v povprečju dosegal 8,6 točke in 6,2 skoka na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.