Šport > Košarka
231 ogledov

Ker se ni želel opravičiti, so ga suspendirali

Kyrie Irving Profimedia
Moštvo lige NBA Brooklyn Nets je suspendiralo zvezdnika Kyria Irvinga zaradi antisemitizma, potem ko je na družbenih omrežjih delil promocijski material enega od filmov z antisemitsko vsebino in prepričanji.

Kot razlog za suspenz je moštvo lige NBA navedlo, da večkrat ni nedvoumno povedal, da nima antisemitskih prepričanj. Po suspenzu se je Irving na družbenih omrežjih le opravičil za vse skupaj in dejal, da je reagiral čustveno in da so bile njegove oznake nepoštene do judovske skupnosti. 

A v četrtek se na druženju z novinarji po treningu ni želel opravičiti, Nets pa so pojasnili, da Irving trenutno ni pripravljen, da bi lahko sodeloval z Brooklyn Nets. "Danes smo bili zgroženi, ko mu je bila ponujena priložnost na medijskem srečanju, da Kyrie ni hotel nedvoumno povedati, da nima antisemitskih prepričanj, niti priznati posebnega sovražnega materiala v filmu. To ni bilo prvič, da je imel priložnost – vendar ni uspel – da vse skupaj pojasni," so v izjavi zapisali pri Netsih. "Vse to skupaj ne sovpada s prepričanji naše organizacije," so še dodali. Le štiri ure po suspenzu je Irving na družbenem omrežju Instagram objavil opravičilo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.