Šport > Košarka
26 ogledov

Kevinn Pinkney odhaja iz Olimpije!

Pinkney je pred dnevi zapustil Olimpijo in si že poiskal nov klub. (Foto: Boštja Žurnal24 main
Košarkarski klub Union Olimpija se je v ponedeljek razšel z ameriškim centrom Kevinnom Pinkneyjem, so nam sporočili iz ljubljanskega kluba.

''Ker je bilo nezadovoljstvo obojestransko in naraščajoče, sta se klub in igralec danes razšla s sporazumno prekinitvijo pogodbe,'' so še zapisali pri slovenskem evroligašu.

''Nasvidenje Olimpija. Moj čas v Ljubljani se je iztekel. Tukaj sem se imel zelo lepo in nikoli ne bom pozabil te izkušnje. Vsi navijači veste, da vas imam rad. Srčno sem odigral vsako tekmo, ne glede na to, kaj ste slišali. Klubu in igralcem želim vse najboljše tudi v prihodnje,'' je Pinkney zapisal na svojem Facebook profilu in za konec še dodal: "Do prihodnjič.''

Navijači so se mu zahvalili
Navijači Uniona Olimpije so se Pinkneyju na njegovem osebnem Facebook profilu zahvalili za predstave v zeleno-belem dresu, hkrati pa centru iz Nevade zaželeli srečo (tudi) v prihodnje. ''Ti si najboljša stvar, ki se je kdaj koli zgodila Olimpiji,'' je zapisal eden izmed uporabnikov. V slovo Pinkneyju so uporabniki Facebooka "pomahali" tudi na Facebook profilu ljubljanskega kluba. In sodeč po številnih "?????" in podobnih napisih, mnogi navijači z odhodom ameriškega košarkarja niso ravno najbolj zadovoljni.

Pinkney je v Evroligi nastopil na 10 tekmah rednega dela in dosegal povprečno 14,4 točke in 4,5 skoka, v Top 16 je stopil na parket na petih tekmah s povprečjem 3,2 točke v povprečno 10 minutah igre. V ligi NLB je v povprečno 17 minutah dosegal 10 točk in 4 skoke.

Janez Rajgelj, direktor Uniona Olimpije, je ob razdrtju pogodbe povedal: "S Kevinnom Pinkneyjem smo se danes sporazumno razšli. Želja po prekinitvi sodelovanja je bila obojestranska, zato smo se zmenili hitro in brez težav. Verjamemo, da smo skupaj sprejeli odločitev, ki je v tem trenutku dobra za obe strani, saj se v zadnjem času nismo več videli na skupni poti. Igralcu se zahvaljujemo za prispevek, ki ga je dal moštvu, in mu želimo veliko sreče pri nadaljevanju športne poti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.