Šport > Košarka
17 ogledov

Kirilenko najboljši v Evropi, Dragić 7.

Kirilenko Lolpes Pegna Minnesota Timberwolves San Antonio Spurs NBA nagrada plak EPA
Ruski košarkar Andrej Kirilenko, ki je moskovski CSKA popeljal do finala Evrolige, je drugič v karieri postal najboljši evropski košarkar leta, so v torek sporočili iz evropske zveze Fiba Europe. Kirilenko je tovrstno nagrado, ki jo podeljujejo na podlagi glasovanja navijačev, strokovne komisije in učinka, že osvojil tudi leta 2007.

Enaintridesetletni Andrej Kirilenko, nekdanji košarkar Utah Jazza, zdaj pa Minnesota Timberwolves, se je v Rusijo vrnil oktobra 2011 v času prekinitve vseh dejavnosti v ligi NBA. Junija lani je popeljal CSKA Moskvo do finala evrolige, kjer je ruska ekipa za točko (61:62) izgubila proti Olympiacosu, Kirilenka pa so izbrali za najkoristnejšega igralca (MVP) zaključnega turnirja.

V točkovanju je drugo mesto zasedel Španec Pau Gasol (Los Angeles Lakers), tretje pa Grk Vasilis Spanoulis (Olympiacos). Najboljši Slovenec je bil na sedmem mestu Goran Dragić (Phoenix Suns).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.