Šport > Košarka
36 ogledov

Kitajci so se spravili na Brazilce

Kitajci so se spravili na Brazilce. (Foto: YouTube)
1/2
Žurnal24 main
Na prijateljski košarkarski tekmi med Kitajsko in Brazilijo v Xuchangu so Kitajci po prekršku Brazilca ponoreli in tekma se je spremenila v masovni pretep. Najslabše jo je odnesel Kitajec Quinpeng Zhang.

Tekma je bila prekinjena zaradi masovnega pretepa, ki je sledil po prekršku Brazilca nad Zhangom. Že pred osebno napako pa je živce izgubil tudi ameriški trener na kitajski klopi Bob Donewald, ki je najprej sodniku in nato še zapisniški mizi namenil kar nekaj grdih besed. Trener si je prislužil dve tehnični napaki, kar je le še podžgalo kitajske košarkarje. Po že omenjenem prekršku je sledil ultimate fight. Kitajci so boj vzeli resno in Brazilce preganjali po celotnem igrišču. Po incidentu se je kitajska zveza opravičila Brazilcem, zveza pa je sporočila, da se bodo košarkarji normalno pripravljali na azijske igre, kazen pa bo verjetno doletela posameznike v kitajski reprezentanci. Podobna zgodba se je pisala tudi na evropskem prizorišču letos poleti, ko je na pripravljalni tekmi med Grčijo in Srbijo izbruhnil vsesplošni pretep, na koncu pa sta kazen dobila Miloš Teodosić in Nenad Krstić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.